THE TROOPS OF DOOM – Új dal és klip az ex-Sepultura gitáros csapatától: Altar Of Delusion

Jairo Guedz, vagy Jairo Tormentor az egészen korai Sepultura gitárosa volt, Andreas Kisser elődjeként ő játszott az 1985-ös Bestial Devastation EP-n és az 1986-os Morbid Visions lemezen, de még a Schizophrenia albumon is szerepeltek témái.

Jairo azóta is jóban van a régi zenésztársakkal, és a zúzást sem hagyta abba, egészen a legutóbbi időkig egy brazil thrash csapat, a The Mist tagja volt, legfrissebb bandája pedig a The Troops Of Doom nevet viseli. A 2019-ben alakult formációnak 2020 őszén jött ki a bemutatkozó EP-je, a négy saját nóta mellett két ősi Sepultura dal feldolgozását (Bestial Devastation, Troops Of Doom) tartalmazó The Rise Of Heresy, tavaly nyáron pedig egy újabb EP érkezett The Absence Of Light címmel.

Az első The Troops Of Doom album április 15-én érkezik majd Antichrist Reborn címmel, előzetesként pedig itt a videóval kísért Altar Of Delusion daluk.

A The Troops Of Doom nagylemezét a Moonspell énekesének kiadója, az Alma Mater Records jelenteti meg.

Fernando Ribeiro (Moonspell), az Alma Mater Records tulajdonosa:A brazil extrém zene rajongója vagyok, különösen a death metalé, már a 80-as évek vége óta. Zenészként és metalosként legalább olyan hatással voltak rám, mint a klasszikus európai és amerikai extrém metal bandák. Az Antichrist Reborn a kulcs, amely kinyitja a kapukat, hogy ránk szabaduljanak ezek a démonok! Ez szimplán a briliáns hiányzó láncszem a múlt és a The Troops Of Doom dicsőséges jövője között. Magamon kívül vagyok, hogy ez a top zenekar a kiadómhoz tartozik. Nem fogod elhinni, hogy milyen erős ez az album, a The Troops of Doomé az év legjobb death metal albuma!


Jairo mellé a basszer/énekes Alex Kafer (Enterro, Explicit Hate, ex-Necromancer), a dobos Alexandre Oliveira (Southern Blacklist, Raising Conviction), valamint a gitáros Marcelo Vasco (Patria, Mysteriis, továbbá ismert grafikus, aki dolgozott már pl. a Slayer, a Kreator, a Machine Head, a Soulfly és a Hatebreed számára is).

Jairo Guedz gitáros:Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy végre megjelenik az első nagylemezünk. Már 2020 óta írtuk a dalokat, de a világjárvány miatt úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a megjelenését. Úgy gondoljuk, hogy 2022 az az év, amikor visszatérnek a koncertek és turnék. Magabiztosak vagyunk, és alig várjuk, hogy útra kelhessünk.

Az album szuggesztív címe, az Antichrist Reborn erősen kötődik az Antichrist című dalhoz még a régi Sepultura-érából, és persze utal a hangzásunkra is, a 80-as évek death metal hangulatára. A megjelenés dátuma egyébként nagypéntek, április 15.
..”


www.facebook.com/thetroopsofdoom

THE TROOPS OF DOOM – Altar Of Delusion (a 2022-es Antichrist Reborn albumhoz)

THE TROOPS OF DOOM – Antichrist Reborn
(04/15 – Alma Mater Records)

01. Dethroned Messiah
02. Far From Your God
03. Altar Of Delusion
04. Grief
05. Pray Into The Abyss
06. The Rebellion
07. Deserters From Paradise
08. Apocalypse MMXXII
09. A Queda
10. Preacher’s Paradox
11. Necromancer (bónuszdal)
12. The Usurper (bónuszdal)
THE TROOPS OF DOOM – The Absence of Light (a 2021-es EP)
THE TROOPS OF DOOM feat. Jeff Becerra (Possessed) – Act II – The Monarch
(a 2021-es EP-ről)
THE TROOPS OF DOOM – The Rise of Heresy (a 2020-as EP)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.