THE JOYSTIX – Új felállás, két új dal a tervek átrajzolása után

New Trick Old Dog címmel egy új kislemezzel jelentkezett a The Joystix, a hazai punk-rock’n’roll trió két új dalát már meg is hallgathatod.

2019 tavaszán ugyan feloszlatta magát a csapat, volt búcsúnóta is, ám 2020 legvégén visszatértek egy jubileumi lemezzel: a No Expectations-re nyolc teljesen új dal került fel, valamint négy régebbi, lemezre sosem került nótájuk.

Az új kislemez egyben az új felállásuk bemutatkozása is.

Szöszö, azaz Szőke Gábor gitáros/énekes/dalszerző:A No Expectations lemez gondozása a digitális megjelenés után sajnos a Covid-helyzet miatt teljesen másképp alakult, mint ahogy terveztük. Amikor a lemezen dolgoztam, még azt hittem, hogy egy lecsengő dolog után majd fellélegezhetünk , és minden szépen visszaáll a régi kerékvágásba… hát nagyon nem így lett. A lemezt ketten játszottuk fel Zsolával (Pintér Zsolt dobos) a felvételek után nem sokkal pedig a pandémia, illetve a zenekar ügyeinek alakulása teljesen átrajzolta a terveinket, tudtam, hogy más utakat kell keresnünk.

Az új basszusgitárosunk, Kerekes Lacika régi motoros a szakmában, kisujjában van ez a muzsika, ráadásul koncerten is működik a dolog, ez pedig meghozta a kedvet ahhoz, hogy most tényleg a teljes zenekar közreműködésével rántsunk fel két dalt. A házi stúdiómban mindenféle kötöttségek nélkül tudunk dolgozni, így kapkodni sem kellett, mindenki örömmel vett részt a folyamatban.

Úgy érzem, zeneileg kicsit visszakanyarodtam a 90-es évek végi önmagamhoz, amikor még a S.L.A.N.G.-gel próbáltunk itthon feltupírozott hajakkal boldogulni a grunge-láz közepén… (nevet) Úgyhogy ezúttal most a rockosabb, mondhatni sleaze-esebb, lazább oldalunkat villantjuk fel. Reméljük, hogy akik szimpatizálnak ezekkel a stílusokkal, azoknak szerzünk pár kellemes percet ezzel a két szerzeménnyel!


A The Joystix hamarosan visszatér a színpadokra is, a friss infókért kövessétek a Facebook oldalukat:
www.facebook.com/thejoystix0:0003:47 – New Trick, Old Dog
03:477:29 – Ready?!


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.