THE HALO EFFECT – Videoklipes új dal az ex-In Flames zenészek bandájától: Days Of The Lost

Shadowminds címmel még tavaly mutattuk be a videóval kísért első dalt attól az új bandától, a The Halo Effecttől, amelyben az In Flames gitárosa, Niklas Engelin mellett csupa egykori In Flames muzsikus található: Jesper Strömblad gitáros, Mikael Stanne énekes (Dark Tranquillity), Daniel Svensson dobos és Peter Iwers basszusgitáros. Most pedig már itt a harmadik nótájuk is, az augusztus 12-én Days Of The Lost címmel érkező bemutatkozó album címadó tétele – klippel együtt.

A Days Of The Lost arról szól, hogy találd meg a helyed az életben, és benne van a kívülállóság élménye is, ami idővel olyasmivé válik, ami előrevisz. Tinédzserként találkoztunk egymással, akkoriban mind próbáltuk megtalálni az életünk irányát, motivációját és értelmét. Szerencsére mindezt a kreativitásban és a zenében találtuk meg, osztoztunk ezen a szenvedélyen, és létrehoztunk belőle valamit, ami továbbra is fontos része annak, hogy kik vagyunk – egy egész részeként. Ez a dal tehát a múltunkat tükrözi, miközben egy új generációt figyelünk, amely lassan, de biztosan megtalálja a maga útját. Arról szól, hogy állj ki bátran, légy önmagad, és ne hagyd, hogy bármi az utadba álljon. A döntéseink és az utunk mindenféle dolgokhoz vezetett, de egyik döntésünket sem változtatnánk meg.

Engelin hivatalosan ugyan még tagja az In Flames-nek, de a zenekar Facebook-oldalán már nem szerepel a felállásban, az aktuális promófotókról is hiányzik, élőben pedig 2019 óta Chris Broderick helyettesíti.

Élőben az Amon Amarth és a Machine Head nagyszabású közös turnéján mutatkozik majd be a The Halo Effect az ősz folyamán. A Vikings And Lionhearts turnénak lesz budapesti állomása is, 2022. október 18-án a Barba Negrában.

A zenénk hű marad a gyökereinkhez, és ahhoz, ami azzá tett minket, akik ma vagyunk. De bízunk a közös tapasztalatainkban is és előre tekintünk. Megtiszteltetés, hogy újra együtt dolgozhatunk régi és új barátainkkal a Nuclear Blastnál, és alig várjuk, hogy együtt adhassuk ki a metal iránti szeretetből fakadó munkát.

Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy jövő ősszel Európa-szerte bemutatkozhatunk két nagyszerű zenekar előtt. A The Halo Effect régi barátok közös ötletéből született, hogy valami klasszat csináljunk együtt, valahogy visszahozva azt a kreativitást és energiát, amit a göteborgi metal jelentett. A mai metal világ két legelismertebb és legtapasztaltabb zenekarával való együttműködés tökéletes módja annak, hogy megmutassuk, kik is vagyunk mi. Találkozunk az első sorban!”


www.facebook.com/thehaloeffectse
THE HALO EFFECT – Days Of The Lost (a 2022-es Days Of The Lost albumhoz)
THE HALO EFFECT – Feel What I Believe

(a 2022-es Days Of The Lost albumhoz)


THE HALO EFFECT – Shadowminds (2021)THE HALO EFFECT – Days Of The Lost
(08/12 – Nuclear Blast)

01. Shadowminds
02. Days Of The Lost
03. The Needless End
04. Conditonal
05. In Broken Trust
06. Gateways
07. A Truth Worth Lying For
08. Feel What I Believe
09. Last Of Our Kind
10. The Most AloneKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.