Skip to content

THE HALO EFFECT – Dalpremier az ex-In Flames zenészek bandájától: The Needless End

Shadowminds címmel még tavaly mutattuk be a videóval kísért első dalt attól az új bandától, a The Halo Effecttől, amelyben az In Flames gitárosa, Niklas Engelin mellett csupa egykori In Flames muzsikus található: Jesper Strömblad gitáros, Mikael Stanne énekes (Dark Tranquillity), Daniel Svensson dobos és Peter Iwers basszusgitáros. Most pedig már itt a negyedik nótájuk is, a The Needless End, az augusztus 12-én Days Of The Lost címmel érkező bemutatkozó album legfrissebb előzeteseként.

Mikael Stanne énekes: “A The Needless End az elvontabb problémák bénító hatásával foglalkozik. Az egyszerűen túl nagynak vagy érthetetlennek tűnő kérdések háttérbe szorulnak, hogy közvetlenebb, de kevésbé fontos kérdésekkel foglalkozzunk. Nem azért jutunk oda, ahova, mert ezt akartuk, hanem azért, mert képtelenek voltunk megérteni, hogy mit is kellene tennünk. Van egy olyan intenzitás ebben a dalban, no meg egy felemelő dallam is, ami szerintem illik ehhez a gondolathoz. A sok düh, harag között van azért reménység is, amúgy meg a nótának fertőző a groove-ja és van benne lendület is..

Engelin hivatalosan ugyan még tagja az In Flames-nek, de a zenekar Facebook-oldalán már nem szerepel a felállásban, az aktuális promófotókról is hiányzik, élőben pedig 2019 óta Chris Broderick helyettesíti.

Élőben az Amon Amarth és a Machine Head nagyszabású közös turnéján mutatkozik majd be a The Halo Effect az ősz folyamán. A Vikings And Lionhearts turnénak lesz budapesti állomása is, 2022. október 18-án a Barba Negrában.

A zenénk hű marad a gyökereinkhez, és ahhoz, ami azzá tett minket, akik ma vagyunk. De bízunk a közös tapasztalatainkban is és előre tekintünk. Megtiszteltetés, hogy újra együtt dolgozhatunk régi és új barátainkkal a Nuclear Blastnál, és alig várjuk, hogy együtt adhassuk ki a metal iránti szeretetből fakadó munkát.

Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy jövő ősszel Európa-szerte bemutatkozhatunk két nagyszerű zenekar előtt. A The Halo Effect régi barátok közös ötletéből született, hogy valami klasszat csináljunk együtt, valahogy visszahozva azt a kreativitást és energiát, amit a göteborgi metal jelentett. A mai metal világ két legelismertebb és legtapasztaltabb zenekarával való együttműködés tökéletes módja annak, hogy megmutassuk, kik is vagyunk mi. Találkozunk az első sorban!”


www.facebook.com/thehaloeffectse
THE HALO EFFECT – The Needless End
(a 2022-es Days Of The Lost album előzeteseként)
A Days Of The Lost arról szól, hogy találd meg a helyed az életben, és benne van a kívülállóság élménye is, ami idővel olyasmivé válik, ami előrevisz. Tinédzserként találkoztunk egymással, akkoriban mind próbáltuk megtalálni az életünk irányát, motivációját és értelmét. Szerencsére mindezt a kreativitásban és a zenében találtuk meg, osztoztunk ezen a szenvedélyen, és létrehoztunk belőle valamit, ami továbbra is fontos része annak, hogy kik vagyunk – egy egész részeként. Ez a dal tehát a múltunkat tükrözi, miközben egy új generációt figyelünk, amely lassan, de biztosan megtalálja a maga útját. Arról szól, hogy állj ki bátran, légy önmagad, és ne hagyd, hogy bármi az utadba álljon. A döntéseink és az utunk mindenféle dolgokhoz vezetett, de egyik döntésünket sem változtatnánk meg.


THE HALO EFFECT – Days Of The Lost
(a 2022-es Days Of The Lost albumhoz)
THE HALO EFFECT – Feel What I Believe

(a 2022-es Days Of The Lost albumhoz)


THE HALO EFFECT – Shadowminds (2021)THE HALO EFFECT – Days Of The Lost
(08/12 – Nuclear Blast)

01. Shadowminds
02. Days Of The Lost
03. The Needless End
04. Conditonal
05. In Broken Trust
06. Gateways
07. A Truth Worth Lying For
08. Feel What I Believe
09. Last Of Our Kind
10. The Most Alone


KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw