Skip to content

THE BLACK DAHLIA MURDER – Ahol néhány ajtó bezárult, ott újak nyíltak

A melodikus death metalos The Black Dahlia Murder egy új kislemezt adott ki Aftermath címmel. Ez az első szerzemény a zenekartól Trevor Strnad énekes 2022-ben bekövetkezett halála óta.

A banda felállásában újra ott találjuk a 2022-ben visszatért gitárost, Ryan Knightot, míg az eddig szintén a gitáros poszton „szorgoskodó” Brian Eschbach a mikrofon mögött üresen maradt pozíciót foglalta el.

„Mindenki, aki most a bandában van, olyan személy, akit Trevor és én kerestünk – mondta Brian Eschbach. – Annyi időt töltöttünk együtt az úton, hogy mindenki érti a küldetésünk lényegét. Nem igazán kell beszélnünk róla. Csak nagyszerű zenét kell csinálnunk, és megpróbálnunk boldoggá tenni az embereket, amikor azt hallgatják.”

Az Aftermath a zenekar Servitude című albumán fog szerepelni, amely szeptember 27-én lát napvilágot.

„Csak keményen bele kellett vetnem magam – mondta a gitárról énekre való váltásról Brian. – Őszintén szólva, a dalszövegek megírása erre az albumra könnyebb volt számomra, mint annak a három dalnak a megkomponálása, amelyekhez én írtam a zenét. Kiválasztottam egy témát, utánanéztem, és csak úgy belevetettem magam. Még ha ez nem is olyasmi, amit korábban valaha is csináltam, természetes volt a folyamat, amint elkezdtem. Azt akartuk, hogy az Aftermath legyen először hallható, mert ez az egyik, ha nem a leggyorsabb dal az albumon. És azt akartuk, hogy az a nagyon agresszív Black Dahlia Murder-es melodikus death metal érzés egyenesen a hallgatókra törjön. Szövegileg egy meteorról szól, ami az egész bolygót hazavágja, de az emberek még élnek. Olyan, mint a The Walking Dead, csak zombik nélkül – szóval rögtön eljutunk oda, hogy az emberek hogyan kezelik ezt a helyzetet. És a végén már egymást eszik.”

A Servitude gitár-, basszus- és énekfelvételei Brandon Ellis gitáros New Jersey-i házi stúdiójában készültek. A dobokat Mark Lewis vette fel Nashville-ben, ahol Ellis és Lewis az albumot is keverte. A Servitude-ot Ted Jensen maszterelte.

„Trevor örökségét követve a Servitude természetesen a The Black Dahlia Murder új korszakának kezdetét jelzi – tette hozzá Brandon Ellis. – Most, hogy Brian átvette a fáklyát, ragyog a személyisége, mint ihletett szövegíró és énekes – jól tudja, mire van szüksége a zenének. Ryan Knight visszatérése a zenekarba egy harmadik, de ismerős gitárossal bővíti az írói csapatot, valamint lehetővé teszi egy olyan iker szólógitáros elem megjelenését, ami korábban nem volt jellemző a bandára. Mindez kreatív szempontból új területeket nyitott meg. Ahol néhány ajtó bezárult, ott új ajtók nyíltak.”

THE BLACK DAHLIA MURDER – Servitude
(09/27 – Metal Blade Records)

1. Evening Ephemeral
2. Panic Hysteric
3. Aftermath
4. Cursed Creator
5. An Intermission
6. Asserting Dominion
7. Servitude
8. Mammoth’s Hand
9. Transcosmic Blueprint
10. Utopia Black

https://theblackdahliamurder.bandcamp.com/album/servitude

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw