TESLA – Új dal és klip a kaliforniai hard rockerektől: Cold Blue Steel

Cold Blue Steel címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Jeff Keith énekes vezette sacramentói Tesla.

A kaliforniai hard rockerek legutóbbi albuma a 2019-es Shock volt, amelyen producerként a Def Leppard gitárosával, Phil Collennel dolgoztak. Tavaly tavasszal egy Five Man London Jam című élő albumot adtak ki, annak anyagát 2019 júniusában rögzítették a londoni Abbey Road stúdióban, az az apropót pedig a klasszikus akusztikus élő albumuk, a Five Man Acoustical Jam 30 éves jubileuma adta.


www.facebook.com/TeslaTheBand

Frank Hannon gitáros:

Jeff, Keith és jómagam összeültünk, és megírtuk ezt a vadonatúj dalt. Egy igazi rock and roll hangzású nóta lett a Cold Blue Steel, és bizonyára hallatszik benne Ronnie Van Zant (a Lynyrd Skynyrd néhai énekese) hatása. Nem véletlenül… Kiderült, hogy amikor a garázsomban gitároztam, amikor éppen írtam a riffet, Jeff pedig megérkezett, pont a Saturday Night Specialt hallgatta a Lynyrd Skynyrdtől. És ez lett belőle…

Nagyon elégedettek vagyunk a hangzásával is, jó nyers lett, pengeéles is. Nem vittük túlzásba a polírt… És innen jött az az is, hogy ‘Legyünk őszinték. Csak maradjunk őszinték. A dalszövegben még az is benne van, hogy ‘let’s get real’. És valójában ez a Tesla mottója.Arról, hogy a Cold Blue Steel felbukkan-e majd a következő Tesla albumon:

Az összes új dalunkat feltesszük majd egy albumra, de nem kapkodunk. Nincs az, hogy ‘Oké, írnunk kell egy albumot’, és akkor elkötelezzük magunkat 10-12 dal mellett, mielőtt még megíródnának. Másképp fogjuk csinálni. Megírjuk az új dalokat és egyenként adjuk ki őket, majd a végén egy gyűjteménybe foglaljuk az összeset. Ez kreatív szempontból sokkal szabadabbá tesz mindent. Nem egy új album miatt írunk dalokat, hanem ahogy éppen jönnek…
TESLA – Cold Blue Steel (2021)


TESLA – Lazy Days (karanténvideó, 2020)


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.