Skip to content

Szólómánia Gitárverseny 2024

Andy Timmons, Kip Winger és Pete Lesperance is tagja annak a nemzetközi zsűrinek, amely várja a hazai gitárosok alkotásait a 2024-es Szólómánia Gitárversenyen, amelyre február 18-ig lehet nevezni. A versenyt Jónás Tamás szervezi, aki a másfél éve indult és máris sokak által követett Szólómánia YouTube-csatornáján hirdette meg a gitárversenyt.

A gitárverseny mottója: „Alkosd meg a legszebb dallamodat!”

Jónás Tamás ezekkel a gondolatokkal indította el a Szólómánia Gitárversenyt: „Szerintem mindannyian egyetértünk, hogy a zenélés igazából nem a versenyről szól, mert csak önmagunkkal lehet (és érdemes) versenyezni. Úgyhogy tudatosan egy olyan gitárversenyt szerveztem, ahol a közösségi élmény és az alkotás öröme a lényeg. A zsűri és a díjak pedig a keretet adják hozzá. Tehát akár arra gondolsz, hogy ’még nem tartok ott, hogy részt vegyek egy gitárversenyen’, akár pedig arra, hogy ’a zenében nincs helye versenynek’, akkor a Szólómánia Gitárverseny pont neked készült. A cél az, hogy egy olyan szép dallamot találj ki, amire büszke lehetsz.”

A szervezők célja az volt, hogy minden hazai gitáros részt vehessen, aki legalább 1 éve gitározik, és a gitárverseny honlapjáról letölthető rövid A-moll alapra ki tud találni szép dallamokat. Tehát a zsűri nem gyors futamokat, és összetett technikákat és egyéb gitárszakmai megoldásokat díjaz majd, hanem a fülbemászó, fogós és kerek dallamokat keresi a nevezésekben.

A hazai zsűri tagjai:
Balogh Péter, a Rockbook rockmagazin alapítója, tulajdonosa és főszerkesztője
Draveczki-Ury Ádám, a Shockmagazin felelős szerkesztője
Danev György, zenei újságíró, Music Media Magazin
Jónás Tamás, gitáros, a Szólómánia alapítója

A nemzetközi zsűri tagjai:
Pete Lesperance, a Harem Scarem együttes gitárosa
Kip Winger, a Winger együttes énekese és basszusgitárosa
Andy Timmons, a Danger Danger volt gitárosa, az Andy Timmons Band gitárosa

A nemzetközi zsűriből már Andy Timmons és Pete Lesperance is küldött videóüzenetet a magyar gitárosoknak. Ezeket a videós bejelentkezéseket, valamint a gitárversenyre való nevezés összes tudnivalóját a Szólómánia YouTube-csatornáján megjelent hivatalos információs videóban lehet megtekinteni.

.
A versenyen egy 16 ütemes A-moll zenei alapra kell egy saját gitárszólót készíteni, és ezt YouTube-ra feltölteni. A gitárverseny weboldalán minden információt el lehet olvasni és a zenei alapot is itt lehet letölteni: https://szolomania.com/gitarverseny

A fődíjat a Mezzoforte Hangszeráruház ajánlotta fel: a Szólómánia Gitárverseny győztese egy fehér színű Jet JS-400 Stratocaster gitárt vehet át.

További díjak:
Szólómánia Ajándékcsomag (tananyagok, konzultáció, valamint 1 dal keverése illetve gitárszóló feljátszása).
„Szabadság A Mindennapokban” című festmény (Szemerédi Tünde festőművész – https://szemeredi.art), illetve a győztes kérheti a kedvenc gitárját festményként.

A gitárversenyre 2024. február 18-ig lehet beküldeni a nevezéseket. Hivatalos honlap, a nevezés részleteivel: https://szolomania.com/gitarverseny

A gitárverseny első 3 hetében máris rekordszámú, 200 feletti nevezés érkezett, amelyek megtekinthetők a Szólómánia Gitárverseny hivatalos lejátszási listáján. Ezzel a 2024-es Szólómánia Gitárverseny máris a valaha volt legnépesebb hazai mezőnyt mutathatja fel, azaz Magyarország legnépszerűbb és legtöbb gitárost megmozgató gitárversenyévé vált.

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw