SVALINN’S RIFT – Black metal Fehérvárról, a bemutatkozó EP: Unpenitent Era

Unpenitent Era címmel megjelent és végig is hallgatható a székesfehérvári Svalinn’s Rift bemutatkozó EP-je, demója. A black metal trió négy dalt rögzített az anyaghoz.

Az első EP-nk amolyan főhajtás az északi mitológia előtt, amely természetén túl a viking életmód lényegét is áthatja. Mi is lehetne alkalmasabb a hozzá kapcsolódó hangulat kifejezésére, mint a black metal? A hódítások során elkövetett pusztítás szépsége és a pogány spiritualitás egybekapcsolódik a zenénkben kifejezett érzéseinkkel.

Van egy kis projektstúdiónk, így nem volt kérdés, hogy hol készítjük el a felvételt. Teljes mértékben ki is tudtuk használni, mind a felvételek ütemezése, mind az elképzelt nyers, agresszív hangzás kialakítása szempontjából.

Zenekarunk még a régmúltban, a 90-es évek végén alakult. Fiatalok voltunk, tapasztalatlanok, és épp csak elkezdtünk a hangszereken játszani, így elkerülhetetlenül kudarcra voltunk ítélve. De a bukásból a legerősebb barátság kovácsolódott. Külön-külön folytattuk zenei utunkat, de a fejünkben mindig ott motoszkált a vágy, hogy az eredeti tagokkal újra életre keltsük a zenénket.

És most, felvértezve azzal, amit az elmúlt évtizedek alatt megtanultunk, a láng ugyanúgy ég, mint sok évvel ezelőtt. Itt az ideje, hogy megvalósítsuk eredeti tervünket…www.facebook.com/svalinnsriftSVALINN’S RIFT – Unpenitent Era (2022)


1. Damp with Sleet
02. Ice Waves and the Primordial Giant
03. Daybreak Is Here, Today We Go to Battle
04. Forgotten Feelings from RunesBandcamp-linkKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.