SPIRIT ADRIFT – Főhajtás a Pantera 30 éves Vulgar… lemeze előtt: Hollow

Napra pontosan 30 éve annak, hogy a Pantera kiadta a Vulgar Display Of Power című klasszikusát, a Nate Garrett vezette texasi Spirit Adrift pedig a Hollow dal feldolgozásával tiszteleg a metal történelem egyik legnagyobb hatású lemeze előtt.

A Spirit Adrift tavasszal Európában turnézik majd a YOB vendégeként, de a körútnak sajnos nem lesz magyar állomása.

Nate Garrett:A Vulgar Display Of Power hatalmas hatással volt rám, ami az erőteljes dalok mikéntjét, a riffelést, a dobolást, az éneklést illeti, megértette velem a heavy metal lényegét. És az a felejthetetlen borító… Az egész albumot imádom, de számomra a Hollow mindig is az egyik kiemelkedő szám volt. Dinamikus, érzelmes, kiszámíthatatlan, és tökéletesen illik a Spirit Adrift stílusához.

Egy ilyen nagyszerű dal feldolgozását egy ilyen legendás zenekartól természetesen nem vettem félvállról. Minden megszállottságot belecsempésztem, a részletekre is odafigyelve. Benne van a teljes tisztelet az eredeti dal iránt, de néhány védjegyünknek számító elemet is beletettünk, hogy igazán a sajátunkká tegyük. A Pantera egyike azon zenekaroknak, amelyek megtanítottak zenélni, és remélem, hogy a Hollow verziónk igazságot szolgáltat az örökségüknek.www.facebook.com/SpiritAdrift
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.