SPACE CHASER – Albumpremier a berlini thrasherektől: Give Us Life

Give Us Life címmel pénteken jelenik meg, de máris végighallgatható a régisulis thrasht nyomató berlini Space Chaser harmadik albuma.

A Metal Blade-hez szerződött banda legutóbbi albuma 2016-ban jött ki Dead Sun Rising címmel, 2018 májusában pedig az azóta már Cryptosisként ismert holland Distillator társaságában hoztak ki egy split-lemezt.

Az új albumot Jan Olberggel vették fel a berlini Hidden Planet stúdióban, a masztert Dan Swanö készítette.

Amit játszunk, az kortárs thrash metal. Ma is ott vannak a a dalainkban a mindenki által kedvelt old school elemek, de igyekeztünk beépíteni a frissebb hatásainkat is. Az elmúlt tíz évben a thrash is sokat fejlődött, és ez természetesen ránk is hatással van. De ettől ez még mindig thrash metal, csak éppen a 2021-es verzióban.

www.facebook.com/SpaceChaserBandSPACE CHASER – Give Us Life (a 2021-es album)

SPACE CHASER – The Immortals (a 2021-es Give Us Life albumhoz)A Metal Blade-szerződésünk utáni első életjel gyanánt a lehető legjobb videoklipet akartuk elkészíteni. Kőkemény munkával és még több szerencsével valami sokkal többet kaptunk, mint amiről valaha is álmodtunk. Évek óta lappangott már bennünk ez az ötlet, de sosem tudtuk filmre vinni. Egészen mostanáig.

Egy 60 fős stáb dolgozott nekünk. Valahogy híre ment a berlini filmes színtéren, és szinte mindenki részt akart venni a melóban. 50 jelmezes, 4 sminkes, 30 statiszta, egy csapat rendező, operatőr, profi világosító… amit csak álmodtunk, mind megkaptuk. Két díszletépítő csapat egy héten át fáradhatatlanul dolgozott, velünk együtt. Egy egész bárt felépítettünk egy jéghideg pincében, összesen 3 nap és 3 éjszaka forgattunk. Lucas Fiederling a Peregrine Films-től talán nem is aludt miattunk két hónapon át…. A végeredmény úgy néz ki, akár egy Michael Jackson klip. Mármint ha thrasher lett volna Berlinből…”


SPACE CHASER – Remnants Of Technology (a 2021-es Give Us Life albumhoz)

SPACE CHASER – Give Us Life
(07/16 – Metal Blade)

01. Remnants Of Technology
02. Juggernaut
03. Cryoshock
04. A.O.A.
05. The Immortals
06. Signals
07. Burn Them All
08. Give Us Life
09. Antidote To Order
10. Dark Descent

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.