Skip to content

CINDERELLA – 58 éves korában elhunyt Jeff LaBar gitáros

58 éves korában elhunyt Jeff LaBar, a Cinderella gitárosa. A tragikus hírt a fia, Sebastian, és édesapja Bob Labar is megosztotta a közösségi médiában. A gitárost az első felesége, Gaile LaBar-Bernhardt szerdán holtan találta nashville-i lakásában.

Noha a halál okát nem tudni, Jeff LaBar egy 2016-ban adott interjú során elismerte felelősségét abban, hogy a Cinderella 2014 óta nem koncertezett, arról beszélt akkor, hogy az „alkoholproblémái” okozták a zenekaron belüli problémákat.Jeff LaBar az FN Podcast With Izzy Presley című műsorban:
Csak találgatni tudok, de úgy gondolom, hogy az egész az én hibám. Nem titok, hogy alkoholproblémáim voltak. És ez csúnyán megmutatkozott az egyik turnén. Azt hiszem, ez okozta a gondot… Amikor az egyik ilyen tengerjáró hajós bulin mindenki szeme láttára kiütöttem magam – gyakorlatilag túladagoltam magam -, akkor kapták fel a fejüket a többiek, főleg Tom (Tom Keifer frontember), aki azt kérdezte: ‘Mi a f… van?’…


Arra a kérdésre, hogy az interjú idején józan-e, LaBar így válaszolt: Nem, nem vagyok. Ez a probléma. Valószínűleg ez a probléma. Ahogy mondtam, csak találgatni tudok, mert már nem beszélek a többiekkel. Freddel (Fred Coury dobos) néha-néha beszélek. Eric (Eric Brittingham basszusgitáros) 20 percre lakik tőlem. Mostanában nem beszéltünk, de vele voltam a legszorosabb kapcsolatban az elmúlt 32 év alatt. Igazából csak Tom és én nem beszélünk egymással. És csak találgatni tudok, hogy nagyon csalódott, nem akarja látni ahogy meghalok. Nem akar szemtanúja lenni a halálomnak.

LaBar azzal folytatta, hogy a turnézó életmód vitte bele a bulizásba, és ez egészen a ’80-as évekig vezet vissza.


Van múltam. Nem csupán a közelmúlt problémáiról van szó. Van múltam a piában és a kokainban… A ’80-as években a kokainfüggőség volt a jellemző, a 90-es években meg a heroin. Átmentem minden klisés fázison, amin csak egy rocksztár átmehet. De ez nem igazám volt publikus. Letartóztattak, elvonón voltam, mindazt végigcsináltam, amit a Mötley Crüe is, csak nem hoztam nyilvánosságra. Egyszemélyben voltam a Mötley Crüe és a Guns N’ Roses. A zenekar megpróbálta nem kiteregetni a szennyest, a szennyes java pedig én voltam. Nem próbáltuk elrejteni, csak nem hoztuk nyilvánosságra. Nem mondtuk el az embereknek, hogy ‘Ó, igen, Jeff elvonón van. Jeff börtönben van. Jeff a… akármiben van. Egyszerűen nem hoztuk nyilvánosságra, megtartottuk magunknak. A családunkról volt szó. Családi ügyként kezeltük.


LaBar azt is elmondta az interjú során, hogy nem neheztel régi barátjára és bandatársára, Tom Keiferre:
Megértem, hogy nem viszonozza a hívásaimat, ezért nem is hibáztatom. Megértem Tomot. Tudod, mindvégig ő volt a Cinderella fő tehetsége, és megérdemli, hogy szólóban dolgozzon. Nem is csak megérdemli, tudod, az elkerülhetetlen volt, hogy szólópályára menjen. Egyike azon fickóknak… énekes, fő dalszerző. Elkerülhetetlen volt, hogy szólóban zenéljen, lényegében megszabadulva a holttehertől.
A RockRevolt magazinnak korábban Tom Keifer így fogalmazott:…volt néhány probléma a zenekaron belül”, „évtizedekre visszamenőleg„. „Elég radikális intézkedéseket hoztunk, hogy helyretegyük a dolgokat. 2012-ben egyezséget kötöttünk, az egész zenekar, hogy mindaddig nem csinálunk semmit, amíg a problémák meg nem oldódnak. Ennyire elfajult a dolog. A problémák pedig megoldatlanok, szóval ennyit tudok mondani erről.”


Noha a Cinderella az 1994-es Still Climbing lemez óta nem adott ki új albumot, 2010-ben elkezdtek szórványosan koncertezni, de 2014 májusa óta nem álltak színpadra. Tom Keifer azonban turnézott azóta is a saját csapatával, második szólólemeze 2019-ben jelent meg Rise címmel.
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw