CINDERELLA – 58 éves korában elhunyt Jeff LaBar gitáros

58 éves korában elhunyt Jeff LaBar, a Cinderella gitárosa. A tragikus hírt a fia, Sebastian, és édesapja Bob Labar is megosztotta a közösségi médiában. A gitárost az első felesége, Gaile LaBar-Bernhardt szerdán holtan találta nashville-i lakásában.

Noha a halál okát nem tudni, Jeff LaBar egy 2016-ban adott interjú során elismerte felelősségét abban, hogy a Cinderella 2014 óta nem koncertezett, arról beszélt akkor, hogy az “alkoholproblémái” okozták a zenekaron belüli problémákat.Jeff LaBar az FN Podcast With Izzy Presley című műsorban:
Csak találgatni tudok, de úgy gondolom, hogy az egész az én hibám. Nem titok, hogy alkoholproblémáim voltak. És ez csúnyán megmutatkozott az egyik turnén. Azt hiszem, ez okozta a gondot… Amikor az egyik ilyen tengerjáró hajós bulin mindenki szeme láttára kiütöttem magam – gyakorlatilag túladagoltam magam -, akkor kapták fel a fejüket a többiek, főleg Tom (Tom Keifer frontember), aki azt kérdezte: ‘Mi a f… van?’…


Arra a kérdésre, hogy az interjú idején józan-e, LaBar így válaszolt: Nem, nem vagyok. Ez a probléma. Valószínűleg ez a probléma. Ahogy mondtam, csak találgatni tudok, mert már nem beszélek a többiekkel. Freddel (Fred Coury dobos) néha-néha beszélek. Eric (Eric Brittingham basszusgitáros) 20 percre lakik tőlem. Mostanában nem beszéltünk, de vele voltam a legszorosabb kapcsolatban az elmúlt 32 év alatt. Igazából csak Tom és én nem beszélünk egymással. És csak találgatni tudok, hogy nagyon csalódott, nem akarja látni ahogy meghalok. Nem akar szemtanúja lenni a halálomnak.

LaBar azzal folytatta, hogy a turnézó életmód vitte bele a bulizásba, és ez egészen a ’80-as évekig vezet vissza.


Van múltam. Nem csupán a közelmúlt problémáiról van szó. Van múltam a piában és a kokainban… A ’80-as években a kokainfüggőség volt a jellemző, a 90-es években meg a heroin. Átmentem minden klisés fázison, amin csak egy rocksztár átmehet. De ez nem igazám volt publikus. Letartóztattak, elvonón voltam, mindazt végigcsináltam, amit a Mötley Crüe is, csak nem hoztam nyilvánosságra. Egyszemélyben voltam a Mötley Crüe és a Guns N’ Roses. A zenekar megpróbálta nem kiteregetni a szennyest, a szennyes java pedig én voltam. Nem próbáltuk elrejteni, csak nem hoztuk nyilvánosságra. Nem mondtuk el az embereknek, hogy ‘Ó, igen, Jeff elvonón van. Jeff börtönben van. Jeff a… akármiben van. Egyszerűen nem hoztuk nyilvánosságra, megtartottuk magunknak. A családunkról volt szó. Családi ügyként kezeltük.


LaBar azt is elmondta az interjú során, hogy nem neheztel régi barátjára és bandatársára, Tom Keiferre:
Megértem, hogy nem viszonozza a hívásaimat, ezért nem is hibáztatom. Megértem Tomot. Tudod, mindvégig ő volt a Cinderella fő tehetsége, és megérdemli, hogy szólóban dolgozzon. Nem is csak megérdemli, tudod, az elkerülhetetlen volt, hogy szólópályára menjen. Egyike azon fickóknak… énekes, fő dalszerző. Elkerülhetetlen volt, hogy szólóban zenéljen, lényegében megszabadulva a holttehertől.
A RockRevolt magazinnak korábban Tom Keifer így fogalmazott:…volt néhány probléma a zenekaron belül”, “évtizedekre visszamenőleg“. “Elég radikális intézkedéseket hoztunk, hogy helyretegyük a dolgokat. 2012-ben egyezséget kötöttünk, az egész zenekar, hogy mindaddig nem csinálunk semmit, amíg a problémák meg nem oldódnak. Ennyire elfajult a dolog. A problémák pedig megoldatlanok, szóval ennyit tudok mondani erről.”


Noha a Cinderella az 1994-es Still Climbing lemez óta nem adott ki új albumot, 2010-ben elkezdtek szórványosan koncertezni, de 2014 májusa óta nem álltak színpadra. Tom Keifer azonban turnézott azóta is a saját csapatával, második szólólemeze 2019-ben jelent meg Rise címmel.
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.