Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

CINDERELLA – 58 éves korában elhunyt Jeff LaBar gitáros

58 éves korában elhunyt Jeff LaBar, a Cinderella gitárosa. A tragikus hírt a fia, Sebastian, és édesapja Bob Labar is megosztotta a közösségi médiában. A gitárost az első felesége, Gaile LaBar-Bernhardt szerdán holtan találta nashville-i lakásában.

Noha a halál okát nem tudni, Jeff LaBar egy 2016-ban adott interjú során elismerte felelősségét abban, hogy a Cinderella 2014 óta nem koncertezett, arról beszélt akkor, hogy az “alkoholproblémái” okozták a zenekaron belüli problémákat.Jeff LaBar az FN Podcast With Izzy Presley című műsorban:
Csak találgatni tudok, de úgy gondolom, hogy az egész az én hibám. Nem titok, hogy alkoholproblémáim voltak. És ez csúnyán megmutatkozott az egyik turnén. Azt hiszem, ez okozta a gondot… Amikor az egyik ilyen tengerjáró hajós bulin mindenki szeme láttára kiütöttem magam – gyakorlatilag túladagoltam magam -, akkor kapták fel a fejüket a többiek, főleg Tom (Tom Keifer frontember), aki azt kérdezte: ‘Mi a f… van?’…


Arra a kérdésre, hogy az interjú idején józan-e, LaBar így válaszolt: Nem, nem vagyok. Ez a probléma. Valószínűleg ez a probléma. Ahogy mondtam, csak találgatni tudok, mert már nem beszélek a többiekkel. Freddel (Fred Coury dobos) néha-néha beszélek. Eric (Eric Brittingham basszusgitáros) 20 percre lakik tőlem. Mostanában nem beszéltünk, de vele voltam a legszorosabb kapcsolatban az elmúlt 32 év alatt. Igazából csak Tom és én nem beszélünk egymással. És csak találgatni tudok, hogy nagyon csalódott, nem akarja látni ahogy meghalok. Nem akar szemtanúja lenni a halálomnak.

LaBar azzal folytatta, hogy a turnézó életmód vitte bele a bulizásba, és ez egészen a ’80-as évekig vezet vissza.


Van múltam. Nem csupán a közelmúlt problémáiról van szó. Van múltam a piában és a kokainban… A ’80-as években a kokainfüggőség volt a jellemző, a 90-es években meg a heroin. Átmentem minden klisés fázison, amin csak egy rocksztár átmehet. De ez nem igazám volt publikus. Letartóztattak, elvonón voltam, mindazt végigcsináltam, amit a Mötley Crüe is, csak nem hoztam nyilvánosságra. Egyszemélyben voltam a Mötley Crüe és a Guns N’ Roses. A zenekar megpróbálta nem kiteregetni a szennyest, a szennyes java pedig én voltam. Nem próbáltuk elrejteni, csak nem hoztuk nyilvánosságra. Nem mondtuk el az embereknek, hogy ‘Ó, igen, Jeff elvonón van. Jeff börtönben van. Jeff a… akármiben van. Egyszerűen nem hoztuk nyilvánosságra, megtartottuk magunknak. A családunkról volt szó. Családi ügyként kezeltük.


LaBar azt is elmondta az interjú során, hogy nem neheztel régi barátjára és bandatársára, Tom Keiferre:
Megértem, hogy nem viszonozza a hívásaimat, ezért nem is hibáztatom. Megértem Tomot. Tudod, mindvégig ő volt a Cinderella fő tehetsége, és megérdemli, hogy szólóban dolgozzon. Nem is csak megérdemli, tudod, az elkerülhetetlen volt, hogy szólópályára menjen. Egyike azon fickóknak… énekes, fő dalszerző. Elkerülhetetlen volt, hogy szólóban zenéljen, lényegében megszabadulva a holttehertől.
A RockRevolt magazinnak korábban Tom Keifer így fogalmazott:…volt néhány probléma a zenekaron belül”, “évtizedekre visszamenőleg“. “Elég radikális intézkedéseket hoztunk, hogy helyretegyük a dolgokat. 2012-ben egyezséget kötöttünk, az egész zenekar, hogy mindaddig nem csinálunk semmit, amíg a problémák meg nem oldódnak. Ennyire elfajult a dolog. A problémák pedig megoldatlanok, szóval ennyit tudok mondani erről.”


Noha a Cinderella az 1994-es Still Climbing lemez óta nem adott ki új albumot, 2010-ben elkezdtek szórványosan koncertezni, de 2014 májusa óta nem álltak színpadra. Tom Keifer azonban turnézott azóta is a saját csapatával, második szólólemeze 2019-ben jelent meg Rise címmel.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.