Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

SOULFLY – Marc Rizzo gitáros semmilyen támogatást nem kapott a csapattól

Az még a múlt héten derült ki, hogy a Soulfly soraiból távozott Marc Rizzo gitáros, aki a jövőben inkább a szólóprojektjeire akar koncentrálni. Azóta mind Max Cavalera, mind a gitáros megszólalt az ügyben. Cavalera a videós sorozatában, a Max Traxben így fogalmazott: “Nem ő hagyta ott a bandát, mi döntöttünk úgy, személyes okok miatt, hogy megválunk tőle. A legjobbakat kívánom Marcnak a további pályáján. Megköszönöm neki a Soulfly-jal töltött 18 évet.

Ismert az is, hogy a Soulfly közelgő amerikai turnéján Dino Cazares lesz a másik gitáros a Fear Factoryből.

Marc Rizzo a Rock Talksnak adott friss interjújában így fogalmazott a távozásáról, annak okairól:
Ez egy nagyon nehéz év volt. Nem kaptam támogatást a Soulfly-tól. Nem történt olyasmi, hogy kölcsönt vettek volna fel a zenekari tagok vagy a stáb számára. Én csak őszintén elmondom, ami történt. Újra szükségem lett egy civil állásra, házfelújításokat végeztem, nagyon keményen dolgoztam, napi 10 órákat…

www.facebook.com/rizzomarc

...Tavaly megjelent egy Soulfly élő lemez, abból egy vasat sem láttam. Alapvetően az történt, hogy a Covid első hat-hét hónapja után azt mondtam magamnak: ‘Tudod, ember, én ezt nem akarom tovább csinálni.’ 18 évet nektek adtam az életemből. És ez egy nagyszerű időszak volt. A jó évek nagyszerűek volt, de az utóbbi nyolc-tíz év nem volt túl jó. Távol voltam a családomtól, az időbeosztásom őrület volt. Lehetetlen volt magánéletet élni, találkozni a családommal, bármit is tervezni velük. Szóval úgy hat hónappal a Covid megjelenése után már nem is akartam ezt tovább csinálni. Inkább a szólóprojektemre koncentrálok, valamint a családommal töltöm az időmet. Velük boldog vagyok, és tőlük mindenért, amit csinálok, elismerést kapok.

18 évet tettem a bandába, ami jó hosszú idő egy zenekarban. Amikor jött a Covid, azt éreztem, hogy valójában mit is csináltam az elmúlt 18 évben? Normális esetben az embernek van egy munkahelye, ahol egy ilyen járvány idején támogatást kap. És nagyon keményen dolgozni kezdtem. Vízvezeték-szereléssel, villanyszereléssel foglalkoztam.

Végül egy nagyon jó barátom, Nic Bell a Godsize Bookingtól azt mondta: ‘Figyelj, haver, én vissza tudlak juttatni a színpadra, legalább azokban az államokban, amelyek nyitva vannak, ahol ez lehetséges’. Így hát eljutottam Montanába, Texasba, Floridába, és nyomtam a szólóprojektemet. Ennek köszönhetően otthagyhattam a melót, és újra a zenélésből élhettem. Óriuási köszönet jár Nic Bellnek, mert azon kevesek egyike volt, aki támogatott a járvány idején. Segített, hogy visszatérhessek a színpadra. Ismétlem, mástól nem kaptam ilyen támogatást. És hát most nagyon izgatott vagyok a jövő miatt.Arra a kérdésre, hogy jogosan jelenthető-e ki, miszerint anyagi okok vezettek oda, hogy kiszállt a Soulfly-ból, Marc így válaszolt:

Úgy fogalmaznék, hogy ez volt az egyik probléma, az idei évre vonatkozóan igen. Voltak évek, amelyek anyagi szempontból jól alakultak, de a járvány óta… Ismétlem, nem volt kölcsön, támogatás, nem volt olyan, hogy ‘Hé, csináljunk egy élő videót, hogy pénzt keressünk a zenekartagok számára, vagy esetleg csináljunk valami extra merch-ajánlatot!’. Egy csomó barátom meghirdetett ilyen extra merchandise-ajánlatot. Ha megnézed a neten, láthatod, hogy a Soulfly nem csinált semmit a zenekar tagjaiért vagy a csapatért. Egyszerűen nem helyes ilyet tenni az emberekkel egy ilyen időszakban.

Mindegy is, ember. Joguk van ahhoz, hogy úgy működtessék az üzletüket, ahogy akarják, és nekem is jogom van ahhoz, hogy azt csináljam, amit akarok. Szóval, még egyszer mondom, nagyon izgatottan várom a szólóprojektemet. Ennek köszönhetem, hogy újra színpadon lehettem, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és ki tudom fizetni a számláimat.

Ebből alakult ki az is, hogy végre összeálltunk Tony Camposszal (Static-X, Fear Factory), összehoztuk azt a projektet, amiről mindig is beszéltünk. A Hail The Horns miatt is nagyon izgatottak vagyok, izgatottan várjuk, hogy beinduljon az egész. És még ott van a death metal projektem is, a Revenge Beast, és azok a srácok fel is hívtak: ‘Hé, nálad mi az ábra, haver? Hogy vagy?’ A Soulfly-táborból senki sem hívott fel a Covid alatt. Mindez egyszerűen csak felnyitotta a szememet, hogy mit kellene csinálnom 2021-ben.Rizzo azt is megerősítette, hogy közel másfél éve nem beszélt Max-szel.


Tavaly március óta nem beszéltem vele, azóta, hogy felléptünk a mexikói Hell & Heaven fesztiválon. Nincs köztünk semmilyen kapcsolat. Nem hinném, hogy van telefonja, szóval nem is tudom felhívni.

Marc Rizzo korábban: Teljes erőbedobással haladok előre a szólóprojektemmel. Egyszerűen jobb így nekem. Ez egy egészségesebb környezet számomra és a családom számára. És többet is vagyok így itthon. Nyomom a saját projektemet, ami miatt nagyon izgatott vagyok. És ott van még az új bandám is, a Hail The Horns, azzal most hoztunk ki egy klipet, amit egy KISS feldolgozáshoz készítettünk. Aztán van még a Revenge Beast. Meg az Acoustic Vendetta. Jól mennek a dolgaim, egy csomó menő cuccon dolgozom. A szólóprojektem az, ami igazán a szívem csücske. Ott megkapom a szerzői elismerést, ahol minden kemény melóm megfelelő elismerést kap.


HAILTHEHORNS- God Of Thunder (KISS, 2021)

HAILTHEHORNS:
Marc Rizzo – gitár/ének
Tony Campos – basszusgitár
“Opus” Lawrence – dobok/ének


www.facebook.com/hailthehornsKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.