SOULFLY – A következő lemezen Dino Cazares is gitározik majd?

A Soulfly javában turnézik az USA-ban, a csapatból eltávolított Marc Rizzo gitáros helyén a Fear Factory főnökével, Dino Cazaressel. Max Cavalera a Guitar Worldnek nyilatkozva nem tartja lehetetlennek, hogy a turnéra beugró Dino akár a következő Soulfly albumon is felbukkanhat.

Max Cavalera:Jelenleg dolgozunk egy új Soulfly lemezen, már február-március óta. A producere Arthur Rizk lesz, aki egy csomó olyan dolgot csinált, amit nagyon szeretek, beleértve a Cavalera Conspiracy lemezét (a 2017-es Psychosist), a Power Tripet és egy rakás underground dolgot. Arthurnak igazán egyedi módszere van arra, hogy olyan dolgokat hozzon ki a zenészekből, amelyek normális esetben nem jönnének ki. Született már néhány igazán király riff és dal a következő albumhoz.


Elképzelhető, hogy Dino játszani fog a következő Soulfly albumon is?

Igen, az ajtó nyitva áll. Jelenleg még dolgozunk a lemezen, szóval bármi megeshet. Konkrét terveket még nem készítettünk erre vonatkozóan – majd meglátjuk. Előbb jöjjön a turné, és meglátjuk, az hogy megy majd. Szóval, először is a turnéval akarunk foglalkozni. Azt akarjuk, hogy a dalok elképesztő jól szóljanak. Szétdolgozom a seggem a gitározáson – nagyon koncentrálok rá.

Nagyon szeretnék Dinóval együtt dolgozni a ritmustémákon, aztán hagyom, hogy a szólóknál azt csináljon, amit akar. Az már csakis rajta múlik, hogy megvaduljon és improvizáljon.

Utána aztán mindig van rá esély arra, hogy lefoglalunk egy stúdiót, és felveszünk vele néhány cuccot. Az nagyszerű lenne! Ez egy nagyon klassz ötlet, de ezzel kapcsolatban még semmit sem kötöttünk le.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.