SOLBRUD – Black metal premier, különleges koncertvideó a koppenhágai víztoronyból

Március 26-án egy különleges koncertalbummal és DVD-vel jelentkezik a black metalos dán Solbrud.

A Solbrud 2019 november 23-án és 24-én két speciális koncertet adott a koppenhágai Brønshøj víztoronyban. A zenekar kedveli a különleges helyszíneket, a Levende I Brønshøj Vandtårn koncertalbum anyaga pedig egy maradandó emlék egy nem mindennapi eseményről. A felvétel maszterizálását Flemming Rasmussen (Metallica, Morbid Angel, Rainbow stb.) végezte.

A koncert felvételét máris megnézheted!


Két teltházas koncertet adtunk a hatalmas Brønshøj víztoronyban, és fel is vettük mindkettőt – audio- és videófelvétel is készült -, amit az Eisenwald hoz majd ki. A torony extrém akusztikai tulajdonságainak köszönhetően – tizenöt (!) másodperces visszhangok – egészen megbabonázott bennünket az élmény, amikor beléptünk a hatalmas betonhengerbe, és az óriási gerendák 34 méteres magasságba emelkedtek fölöttünk…

www.facebook.com/Solbrud
…A torony közepébe állítottuk fel a zenekari felszerelést, így a közönségnek lehetősége nyílt, hogy helyet változtasson és mind vizuálisan, mind az auditív élményt tekintve több irányból is megszemlélje a koncertet, ahogyan a víztorony visszhangja felerősödött a hangok forrásától eltávolodva… Hogy a koncertünk különleges visszhangjait még jobban megörökítsük, mikrofonokat helyeztünk el a torony csúcsa felé vezető csigalépcsőn. E novemberi éjszakák túlvilág élményét tetézve, a toronyban a hőmérséklet épp csak valamivel nulla fok felett volt, minek következtében látható volt a leheletünk és a tárgyak is megfagytak.ffm.to/solbrud-liveatbronshoj
SOLBRUD – Levende I Brønshøj Vandtårn (a teljes koncert)A black metalt játszó Solbrud 2009-ben alakult Koppenhágában. Mostanáig három stúdióalbumot adtak ki, az utolsó nagylemez 2017-ben jelent meg Vemod címmel. A Solbrud black metaljára egyszerre jellemző a nyerseség, a dallamok alkalmazása és egy vad, viharszerű megszólalás, mindezt pedig epikus keretbe foglalja a kvartett. A Levende I Brønshøj Vandtårn koncertlemez mindhárom stúdióalbumról tartalmaz tételeket, Sjæleskrig címmel pedig egy új dalt is előadtak.


SOLBRUD – Øde Lagt (a 2021-es Levende I Brønshøj Vandtårn előzeteseként)

SOLBRUD – Sjæleskrig (a 2021-es Levende I Brønshøj Vandtårn előzeteseként)
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.