Skip to content

SLIPKNOT – „Ezt nektek és dugjátok fel a tudjátok hová”

Pár hete nagy felzúdulást okozott, hogy az Iron Maident a jelölése ellenére sem iktatták be idén a Rock And Roll Hall Of Fame-be. A ‘Hírességek Csarnokába’ más ikonikus metal bandák sem kerültek be eddig, például a Judas Priest és a Motörhead sem, noha jóval több mint 25 éve telt el a debütáló albumuk kiadása óta. Az Iron Maiden másfél évtizede jogosult a beiktatásra, az 1980-as debütáló albumuk megjelenése óta további 15 nagylemezt adtak ki, amelyekből több mint 100 millió példányt adtak el.

A Slipknot beiktatásának lehetősége is felvetődött Corey Taylor egyik minapi interjúja során: a Lazer 103.3 rádióállomás műsorvezetője, Andy Hall felvetette, hogy a rajongóknak lehet elég hatalmuk a Slipknot bejuttatásához, a Hall Of Fame pedig helyrehozhatná a múlt összes hibáját a Judas Priest, a Scorpions és egy csomó más banda beiktatásával.

Corey Taylor erre azt mondta, hogy „valószínűleg” a Sex Pistols példáját követné és visszautasítaná, hogy a Slipknot bekerüljön a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Amikor 2006-ban bejelentették a Sex Pistols beiktatását, Johnny Rotten énekes egy vicces, nyers megfogalmazású, kézzel írt levelet küldött a Hall Of Fame fejeseinek, amelyben a Hallt borral kevert vizelethez hasonlította, hozzátéve, hogy a Sex Pistolshoz képest a rock and roll és a Hírességek Csarnoka egy húgyfolt. Nem megyünk el, nem vagyunk a majmotok. Később azt mondta: „Nem fogadhatok el tőlük semmilyen elismerést, hacsak nem ajánlanak nekem egy rakás zsozsót”.


Corey Taylor az interjú során Andy Hallnak:


Először is, engem nem érdekel ez a Hall Of Fame, mert szerintem ez egy rakás szemét. Igazából a popzenén kívül semmit sem tisztelnek, és csakis akkor vesznek fel igazi rockzenekarokat, ha engedniük kell a nyomásnak. A múltban is átnéztek megannyi zenekaron, másokat tettek azok elé, akik valóban megérdemelték volna, hogy valószínűleg a Sex Pistols útját választanám. Azt mondanám: ‘A csarnokotok kamu, egy átverés. Nem érdekel, hogy benne vagyok-e vagy sem. Fogalmatok sincs arról, hogy valójában miről szól a rock and roll szellemisége. Úgyhogy ezt nektek és dugjátok fel a tudjátok hová. Szóval, alapvetően ez az álláspontom. És nyilván nem kapok majd ezért plusz pontokat, valószínűleg soha nem is fognak jelölni minket, de nem is érdekel.
 

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw