SLIPKNOT – “Ezt nektek és dugjátok fel a tudjátok hová”

Pár hete nagy felzúdulást okozott, hogy az Iron Maident a jelölése ellenére sem iktatták be idén a Rock And Roll Hall Of Fame-be. A ‘Hírességek Csarnokába’ más ikonikus metal bandák sem kerültek be eddig, például a Judas Priest és a Motörhead sem, noha jóval több mint 25 éve telt el a debütáló albumuk kiadása óta. Az Iron Maiden másfél évtizede jogosult a beiktatásra, az 1980-as debütáló albumuk megjelenése óta további 15 nagylemezt adtak ki, amelyekből több mint 100 millió példányt adtak el.

A Slipknot beiktatásának lehetősége is felvetődött Corey Taylor egyik minapi interjúja során: a Lazer 103.3 rádióállomás műsorvezetője, Andy Hall felvetette, hogy a rajongóknak lehet elég hatalmuk a Slipknot bejuttatásához, a Hall Of Fame pedig helyrehozhatná a múlt összes hibáját a Judas Priest, a Scorpions és egy csomó más banda beiktatásával.

Corey Taylor erre azt mondta, hogy “valószínűleg” a Sex Pistols példáját követné és visszautasítaná, hogy a Slipknot bekerüljön a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Amikor 2006-ban bejelentették a Sex Pistols beiktatását, Johnny Rotten énekes egy vicces, nyers megfogalmazású, kézzel írt levelet küldött a Hall Of Fame fejeseinek, amelyben a Hallt borral kevert vizelethez hasonlította, hozzátéve, hogy a Sex Pistolshoz képest a rock and roll és a Hírességek Csarnoka egy húgyfolt. Nem megyünk el, nem vagyunk a majmotok. Később azt mondta: “Nem fogadhatok el tőlük semmilyen elismerést, hacsak nem ajánlanak nekem egy rakás zsozsót”.


Corey Taylor az interjú során Andy Hallnak:


Először is, engem nem érdekel ez a Hall Of Fame, mert szerintem ez egy rakás szemét. Igazából a popzenén kívül semmit sem tisztelnek, és csakis akkor vesznek fel igazi rockzenekarokat, ha engedniük kell a nyomásnak. A múltban is átnéztek megannyi zenekaron, másokat tettek azok elé, akik valóban megérdemelték volna, hogy valószínűleg a Sex Pistols útját választanám. Azt mondanám: ‘A csarnokotok kamu, egy átverés. Nem érdekel, hogy benne vagyok-e vagy sem. Fogalmatok sincs arról, hogy valójában miről szól a rock and roll szellemisége. Úgyhogy ezt nektek és dugjátok fel a tudjátok hová. Szóval, alapvetően ez az álláspontom. És nyilván nem kapok majd ezért plusz pontokat, valószínűleg soha nem is fognak jelölni minket, de nem is érdekel.
 

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.