SIRENS CHANT – Új dal és klip a pécsi ötöstől: Kali Yuga

Kali Yuga címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a poszt-metalt, poszt-hardcore vonalas pécsi Sirens Chant. December 17-én, pénteken élőben is elcsípheted őket a pécsi Est Caféban a Lazarvs és az Omega Diatribe előtt.

A Kali Yuga felvételét és keverését teljesen házon belül oldotta meg a csapat, a masztert és a végső simításokat pedig Philip Odom végezte. A videót a Heartlapse énekese, Luca Broglia készítette, aki teljesen szabad kezet kapott tőlük.

Balogh Márk énekes:A szöveg lényegi koncepcióját a Berserk nevű manga ihlette, amelynek én is nagy rajongója vagyok, akárcsak a dobosunk, Zsombor. Kentaro Miura (a Berserk ‘atyja – RIP) nagyon egyedi módon írta le Istent. Ebben a high-fantasy világban Isten az emberiség kollektív gondolataiból, szükségleteiből és vágyaiból jön létre. Ez a gondolat betalált nálam, ahogy az is, hogy mennyire aktuális. Igazán mélyrehatónak találom.

A Kali Yuga egy olyan Isten történetét meséli el, akit az emberiség a jelenében teremtett meg. De mi történik, ha az emberiség gondolatainak, érzéseinek, vágyainak többsége sötét és zavart?

Az Isten az egyetlen általa ismert módon cselekedne: a pusztítással. Úgy értem… egy olyan korban élünk, amikor ha valami nem passzol a gondolkodásmódunkba, akkor egyszerűen elvetjük, elpusztítjuk, megszüntetjük. Ennek az Istennek az egyetlen logikus lépése az lenne, hogy a saját módszereinkkel oldja meg a problémát. És szerintem a létezésünk legnagyobb problémája mi magunk vagyunk, ha fogalmazhatok így. Elfelejtettük, hogy hogyan keressük a válaszokat, az értelmet. Leginkább abbahagytuk a gondolkodást. Előbb lövünk, aztán kérdezünk, és ez szomorú, dühítő.www.facebook.com/sirenschant


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.