Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

SHELL BEACH – Klip is született az első új dalhoz: Hero

Ősszel érkezik majd a post-hardcore vonalas budapesti Shell Beach harmadik albuma, az előzetesként bemutatott Hero dalukhoz pedig a hivatalos klip is megérkezett. Ez az első friss felvételük a 2016-os EP óta.

A Hero egyben az első Shell Beach felvétel Bodóczy “Undos” Zoltán énekes (Grand Mexican Warlock, Seen stb.) csatlakozása, valamint Sági Viktor gitáros visszatérése óta. A három stúdióban (LA Gardens – Pécs, KitchenRoom Studio – Budakeszi, SuperSize Recording Studios – Törökbálint) készült anyag producere és hangmérnöke a zenekar korábbi alapító tagja volt, Horváth Atis (Subscribe), az énekfelvételeket pedig Kolozsi Péter készítette.


Somló Pali gitáros a nuskullnak:
A Hero videója úgy imidzsklip, hogy közben végig van egy dramaturgiája és az apró részletekben rejlik a lényeg. Olyan klipet akartunk, amit minél többször néz meg valaki, annál több mindent fedez fel benne.Maga a dal is sokat jelent nekem személyesen. Édesapám elvesztése óta ez volt az első zene, amit kiadtam magamból, és kicsit úgy érzem, ez adta meg a löketet az egész lemez megírásához, szóval ez ihlette szöveget és magát a vizuális koncepciót is.Lehet a klipben látni szép effektszerű képeket és fura, sejtelmes archívokat is. Ezeket mind az édesapám által a hetvenes években készített Super8-as filmekből használtuk fel. Egész életét végigkamerázta a világ körül, és zseniális kordokumentációt hagyott maga után…

www.facebook.com/shellbeachband

Undos a Hero-ról:Ez a dal volt az első, amely megszületett az újak közül, már a számíró stúdiózásunk előtt megvolt. Szövegileg igazi ‘férfibánat’, érzelmes szám – egy kis csavarral. A lezáratlan ügyek miatt nem vagyunk képesek továbblépni és hordozunk magunkkal olyan dolgokat, amelyek ellehetetlenítik az újrakezdést…


Somló Pali az új lemezről:Egy fantasztikus ausztrál kiadóval, a Wildthing Records-szal sikerült összehoznunk a lemezszerződést, és szintén onnan elkezdtünk dolgozni egy új menedzserrel, Gede Tiborral, akivel nagyon érezzük a közös hullámokat. Maximális bizalommal kezeljük oda-vissza egymást, és reméljük, ez jó dolgokat fog a jövőben kihozni. A lemez címét még nem árulhatom el, de minden készen áll a startra. Még három single jelenik meg a lemez előtt, és nagyon várjuk, hogy végre mindenki hallhassa őket.


A klip Majoros Adrián első rendezése. Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtünk beszélni a közös munkáról, és nagyon éreztük az egy húron pendülést, onnantól pedig minden magától történt. A helyszín a tárnoki kőfejtő volt, ami sok mindenről híres, például majdnem az összes hollywoodi nagy produkciót ott (is) forgatták, mint a Blade Runner 2049, vagy akár a Hellboy, de számos napokon át tartó kaotikus rave-bulinak is otthont adott. Ezúton is köszönjük Csokán Andrisnak a közbenjárást.

Fun fact még az is, hogy mivel a vírus kellős közepén forgattunk még februárban, ezért tényleg abból kellett gazdálkodnunk, amink volt, és azokkal, akikben maximálisan megbízhattunk. Így nem is volt kérdés, hogy a PURE-os srácokkal csináljuk az egészet. Nagyon sokat segítettek mindennemű gyártási dologban, és nem utolsósorban a professzionális hozzáállásukkal és művészi zsenialitásukkal. Szóval egy nagyon illusztris társaság állt össze. Mindenkinek köszönjük, aki segített a Hero létrejöttében!
SHELL BEACH – Hero (a 2021-es album előzeteseként)
https://www.youtube.com/watch?v=1pEfpff9HKcHQNGw3qMUpp
A legközelebbi Shell Beach koncert augusztus 21-én lesz a Fekete Zaj fesztiválon, őszre pedig több hazai buli mellett egy európai turnét is terveznek.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV