Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

CANENS LEAP – Jön a bonyhádi csapat új EP-je, a második dal: Hunter

Hunter címmel egy szöveges videóval kísért EP-előzetes dallal jelentkezett a bonyhádi Canens Leap. A Prey volt az EP első előzetes dala, a harmadik és egyben utolsó tétel, a Worldender augusztus 8-án érkezik majd.

A 3 tételes Endless Tesselation EP felvételei Bátaszéken zajlottak Egle Gyula Koppány házi stúdiójában. A Hunter videóját Radosza Ajna készítette, a szerkesztő és vágó Egle Kende volt.

Az Endless Tessellation EP a visszatérő mintázatokról szól – mondták a Hunter premierje kapcsán a nuskullnak. – A Hunter a keleti spiritualitásból merít és az életek örök körforgásának kérdését taglalja a nyugati ember szempontjából. A Prey is kapcsolódik ehhez a témához, hiszen az életben elkövetett hibákról szól, amelyeket újra és újra elkövetünk. A dalok fő üzenete, hogy csakis önmagunk megismerése szakíthatja meg ezeket a makacs mintázatokat. A Worldender ezekkel szemben az emberek közös hatásáról szól. Hogy hiába szakítjuk meg a saját rossz mintáinkat, kollektívaként kell együttműködjünk ahhoz, hogy túléljünk ebben a világban.

www.facebook.com/canensleapband


A Canens Leap több más underground zenekarhoz hasonlóan, baráti zenélésből nőtte ki magát. A 2016-os indulást követően 2018-ban átestek egy név- és stílusváltáson, melynek köszönhetően kialakult a zenekar mai arca. 2018-ban jelent meg bemutatkozó EP, a Silence Within.

Stílusukat nem szorítják kordonok közé, szeretnek felhasználni elemeket a legkülönfélébb stílusokból, post-rock témáik is vannak, de nem riadnak vissza a post-hardcore-féle durvább szólamoktól sem. Keményebb riffekkel és dallamos énekkel operálnak, ugyanakkor az érzelmesebb témák és a kiabálás sem áll távol tőlük. Rövid történetük alatt a déldunántúli régió majdnem összes klubjában megfordultak olyan zenekarok vendégeként, mint a Kies, a Fatal Error vagy a Don Gatto.CANENS LEAP – Hunter (2021)

CANENS LEAP – Prey (2021)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.