SEPULTURA – A színpadon szenvedett lábtörést Eloy Casagrande dobos

Egy színpadi baleset következtében eltörte jobb lábát a Sepultura 31 éves dobosa, Eloy Casagrande, így kénytelen lesz kihagyni az észak-amerikai turnéjának hátralévő részét.

Eloy az Instán osztotta meg a lábtöréséről készült röntgenfelvételeket:Mély szomorúsággal jelentem be, hogy sajnos eltört a jobb lábam. A tegnapi El Paso-i koncerten, a dalok közti szünetben leestem a színpadról, és eltört a síp- és szárkapocscsontom. Most visszamegyek Brazíliába, hogy megkezdjem a felépülést. Hamarosan találkozunk! A turné folytatódik, de nélkülem. További hírek hamarosan. Kérem a támogatásotokat.

A Sepultura március elejétől turnézik a Sacred Reich és a Crowbar társaságában, az utolsó koncert április 8-án lesz a kaliforniai Berkeleyben, de egy hatállomásos mexikói turnét is meghirdettek korábban, annak dátuma április 12-17. Egyelőre nem tudni, ki ugrik be Eloy helyére. Ugyanez a turné összeállítás ősszel érkezik majd Európába, a budapesti koncert október 26-án lesz.

A múlt hónapban a Sacred Reichnak kellett több mint fél tucat koncertet lemondania ugyanezen turnén a frontember Phil Rind légúti betegsége miatt.

Andreas Kisser gitáros tavaly nyáron a francia Loud TV-nek beszélt arról, hogy Casagrande csatlakozása hogyan befolyásolta a Sepultura hangzását.
Óriási szerencsénk, hogy ilyen nagyszerű zenészek vannak itt Brazíliában, különösen a dobosok terén. Hatalmas dobosaink és ütőhangszereseink vannak. Nézd csak meg Carlos Santanát és az összes ilyen nagy nevet, Paul Simont és a többit, mindig használnak itt-ott valami brazil zenészt a doboknál. És Eloy nagyon korán elkezdett dobolni, a Sepulturára született, ember. Úgy értem, játszott más zenekarokban is, de itt robbant be igazán, és szabadon kifejezheti magát, ahogyan csak akarja, a Sepultura zenéje ezt tényleg biztosítja. Cserébe pedig különösen sok új lehetőséget nyújtott nekem a zeneírásnál. Azt hiszem, a Machine Messiah és a Quadra lemezeink ennek az interakciónak a következményei, ami nagyszerű. Ez annyira inspiráló…KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.