SAVATAGE – Jon Oliva balesete, ittas vezetés és drogbirtoklás miatt eljárás indul ellene

Jon Olivát, a Savatage énekesét, főnökét pár nappal ezelőtt őrizetbe vették Florida nyugati partvidékén – ittas vezetés és kábítószer birtoklása miatt. A Pasco megyei börtön honlapja szerint a 62 éves zenészt szeptember 30-án hajnali 3:43-kor vették őrizetbe, és kevesebb mint 24 órával később – október 1-jén 12:34-kor – óvadék ellenében szabadon engedték. A rendőrség kokain birtoklásával (ami bűncselekmény) és ittas vezetéssel (ami vétség) vádolta meg Olivát.

A rendőrjárőr jelentéséből:Amikor a helyszínre érkeztem, a jármű vezetője már kiszállt a kisteherautójából, éppen a mentősök vizsgálták. A fának csapódott jármű jobb első részén súlyos sérülések keletkeztek, az utasoldali ajtó le is szakadt az ütközés erejétől. A jármű vezetője Oliva úr volt, aki elájult és a földre esett, miközben a mentők vizsgálták, emiatt kórházba szállították.
(Fotó: Pasco County Sheriff’s Office)

A járműben két üres vodkás üveget találtam, továbbá egy kis átlátszó zacskót, amelyben ismeretlen fehér anyag volt. Az ismeretlen anyagot helyszíni vizsgálatnak vetettük alá, ennek eredménye: kokain-pozitív. A zacskó közvetlenül a vezetőoldali ajtó előtt volt a padlón. Az első szemtanú azt mondta, hogy észak felé haladt a 41-es úton (Oliva úrral szemben), és látta, ahogy a jármű behajt a sávjába, majd letér az útról, ezután hangos csattanást hallott. Ezután megfordult az autójával, hogy segítsen. Látta, hogy Oliva úr a volánnál ült. Egy másik szemtanú az út túloldalán lakik, ő éppen odakint dolgozott, amikor hallotta, hogy baleset történt. Odament és látta, hogy a jármű füstöl, a sofőr pedig a vezetőülésben ül. Megpróbálta a vezetőt elhozni a járműtől, és látta, hogy a vezető oldali ajtóban volt még egy üres vodkásüveg. Arról is beszámolt, hogy a sofőr kétségbeesetten nézte a telefonját.

Ekkor elmentem a kórházba, hogy beszéljek Oliva úrral. Körülbelül 21:46-kor tájékoztattam arról, hogy befejeztem a vizsgálatot és büntetőeljárást fogok lefolytatni ittas vezetés miatt. Oliva úr azt mondta, hogy megértette a jogait, és elismerte, hogy ő volt a sofőr. Azt is mondta, hogy nem volt utasa. Megkérdeztem Oliva urat, hogy bevett-e vagy ivott-e valamit a baleset után, ő pedig kijelentette, hogy nem vett be semmit a baleset után. Megkérdeztem Oliva urat, hogy van-e valamilyen egészségügyi problémája. Azt mondta, hogy magas a vérnyomása és cukorbetegsége van. A kórházi személyzet azt mondta, hogy Oliva úr vércukorszintje és a vérnyomása tökéletesen rendben van.

Megkérdeztem Oliva urat, hogy ivott-e aznap. Elismerte, hogy ivott néhány narancslevet és vodkát. Ezután közöltem Oliva úrral, hogy találtam egy zacskó fehér porszerű anyagot, amelynek tesztje kokain-pozitív lett. Erre azt mondta, hogy azt ‘valaki adta a születésnapomra’. Megkérdeztem Oliva urat, hogy használ-e kokaint, mire azt mondta, hogy ‘csak úgy kóstolgatom’. Oliva úr a kórházban számos nővérnek azt állította, hogy a kokain az övé. A kórházi nővérek hallották azt is, ahogy Oliva úr a telefonban kiabált a feleségével, hogy kokain van a kocsijában. Ezután megkérdeztem Oliva urat, hogy hajlandó lenne-e aláírni egy nyomtatványt, amely lehetővé tenné számomra, hogy hozzáférjek az orvosi vérvizsgálati adataihoz, hogy megnézhessem a véralkoholszintjét. Elmondtam neki, hogy ez 100%-osan önkéntes, erre azt felelte, hogy ezzel nincs problémája.

Még 2016-ban Jon Oliva a közösségi médiában jelentette be, hogy áprilisban agyvérzést kapott. Akkor azt mondta:
Nem volt olyan súlyos, mint amilyen lehetett volna, de a felépülés kapcsán azért várnak még rám feladatok.


Egészségügyi problémái ellenére Jon elmondta azt is, hogy nem bánta meg, ahogyan az életét élte.

18 éves korom óta éltem a rock ‘n’ rollt. Ez volt minden, amit ismertem, és nagyon élveztem az utazást. De mindenki életében eljön az az idő, amikor vissza kell fognia magát, meg kell hoznia néhány sorsfordító döntést… amit meg is tettem.

Nem sokkal a Savatage 2015-ös Wacken fesztiválos reunion koncertje után Jon Oliva úgy fogalmazott, hogy jobban érzi magát, mint 20 éve, mert a bulira készülve “abbahagyta az ivást és a nagy kajálást”. “A hangom az, ami kiborít, mert még a húszas éveim végén, a harmincas éveim elején is nagyon nehéz volt az olyan dalokat elénekelni, mint például a 24 Hours Ago. És persze nem vettem észre, hogy ez a sok drog és alkohol miatt van így. De miután megtettem, amit meg kellett tennem és összekaptam magam, már a 24 Hours Ago eléneklése sem okoz gondot.


Korábban Oliva nyíltan beszélt arról, hogy az 1988-as, Megadeth-tel közös Savatage-turné alatt “kicsit túl messzire ment”, emiatt rehabon is volt, így turnékat kellett lemondaniuk.

2012-ben Oliva a Metal Blastnek mesélt a korai drog- és alkoholproblémáiról:Őrültek voltunk, de nagyon jól éreztük magunkat. Mindannyian a fénykorunkban voltunk, szerettük jól érezni magunkat. Akkoriban csak úgy belekeveredett ebbe az ember; mielőtt egyáltalán rájött volna, hogy drogproblémája van, már túl késő volt. Bárhová is mentünk, az emberek füvet, kokaint, italt adtak… 1984 és 2001 között nem volt olyan hely, ahol valaki ne próbált volna drogot vagy alkoholt adni nekem“.


A Savatage mellett Oliva jól ismert a Trans-Siberian Orchestra társalkotójaként – a projekt alapítójával, Paul O’Neill-lel együtt. O’Neill 2017. áprilisában hunyt el, a halál oka: véletlen drogtúladagolás.


Tavaly márciusban Oliva az 80’s Glam Metalcast-nek beszélt arról, hogy két hónapon át küzdött a Coviddal.
Nyolc hétig voltam beteg, és ezt a legnagyobb ellenségemnek sem kívántam volna. Brutális volt – tényleg az. Szívás volt. De most már jól vagyok. És hamarosan megkapom az oltást is. És ennyi. Szóval túléltem. (Nem akarják, hogy a mennyországban legyek, mert az első dolog, amit ott tennék, az az lenne, hogy felpofozom Paul O’Neillt és Criss Olivát”. (Criss a Savatage néhai gitárosa, Jon testvére.)

Criss Oliva a Savatage egyik alapító, gitárosa volt. 1993 októberében egy részeg sofőr miatt hunyt el, amikor feleségével, Dawnnal egy floridai fesztiválra tartottak. A sofőrről kiderült, hogy korábban több alkalommal is ittasan vezetett, a halált okozó baleset idején is ittas volt.

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.