SATELLES – Ősszel jön a budapesti hardcore/punk csapat új albuma, két dal is meghallgatható

3 AM Confessions címmel ősszel jelenik meg a hardcore/punk vonalas budapesti Satelles harmadik albuma, a 2018-as Some Got Saved utódja, amelynek felvételei az RH Stúdióban folytak Gál Máté felügyeletével. A keverés Markus Matzinger (Implore, Sixxcore) munkája, a masztert pedig a Grammy-díjas Alan Douches (Converge, The Dillinger Escape Plan, Touche Amore) készítette. Grafika: aplacefortom (Chelsea Wolfe, Nothing, Russian Circles).

Előzetesként két dallal is lehet ismerkedni: a The DividingLine a kelet-európai totalitárius rezsimek és azok illiberális gondolkodásmódja ellen íródott, ezt az elmúlt egy évben bevezetett lezárások mellett a belaruszok ellenállása inspirálta, a History Prevails pedig arra reflektál a Szabadság téren felállított Holokauszt-emlékmű példáján keresztül, hogy a magyar kormány hogyan forgat ki történelmi tényeket a saját politikai érdekei szerint.

A kiadványt egy laza szerkezetű koncepció rendezi egységgé, amelyben a hallgató a saját gondolatain, kételyein igyekszik felülkerekedni egy átalvatlan éjszakán. A 3AM Confessions retorikai kérdésfeltevései mögött a személynek a társadalomban betöltött szerepe és felelőssége áll: az illiberális társadalom, a Holokauszt politikai célú relativizálása, az elcsalt fehérorosz választás eredményével szembeni ellenállás mind-mind azt a központi témát feszegetik, hogy hol kezdődik az a pont, ahol teremtő akarattá válik az elnyomó rezsimek elleni kiállás.

www.facebook.com/satellesband


SATELLES – The Dividing Line / History Prevails (2021)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.