Skip to content

RYUJIN – Ez lenne az anime/power metal?

A korábban Gyze néven működő Ryujin a jövő év elején, egészen pontosan január 12-én jelenteti meg új nagylemezét, a Napalm Records gondozásában. A szimplán Ryujin névre keresztelt nagylemez újabb ízelítőjeként ezúttal a The Rainbow Song került bemutatásra, amelyben – már-már jól megszokott módon – a hanghordozó producere, a Triviumból ismert Matt Heafy is közreműködik.

„Nagyon büszkék vagyunk erre a dalra – mondta a zenekarvezető Ryoji Shinomoto. – A ’90-es évek japán anime dalainak és a power metalnak a fúziójaként jellemezhető. Mindannyian nagyon imádjuk! A klipben természeti felvételek láthatók a szülővárosomról, Hokkaidóról, valamint ainu törzsi viseletek is feltűnnek, mivel nagyon büszke vagyok az itteni csodálatos környezetre. Az eredetileg a pisztrángokról szóló szöveget Matt dolgozta fel, és a refrént is elénekelte velem. Emellett ez az első dal, amelyben nincs hörgés, és hallhatjátok az első magas hangú kiáltásomat is a szólóm előtt!”

„A Ryujin egy olyan zenekar, amely meghódítja a világot – tette hozzá Matt Heafy. – A The Rainbow Song egy olyan szám, amely véleményem szerint áthidalja a szakadékot, és rajongók egész sorát fogja a Ryujin mellé állítani. Már az első hallgatásnál azon fogjátok kapni magatokat, hogy együtt énekeltek velük!”

Az album keverési és maszterelési munkálatait Mark Lewis végezte el. A lemezen Matt Heafy mellett a Kansai Philharmonic Orchestra csellistája, Mukai Wataru is vendégszerepel.

„Ez a Gyzétől a Ryujinig tartó evolúció első albuma – jelentette ki Ryoji Shinomoto. – Azt szeretnénk, hogy mindenki élvezze a távol-keleti szamuráj metalt! A Matthew produceri munkálatait magán viselő album új ajtókat nyit meg számunkra, és hatalmas megtiszteltetés, hogy a legendás Napalm Recordsnál adhatjuk ki.”

„A Ryujin olyan zenét szolgáltat, amilyet senki más a világon – áradozott Matt Heafy. – Már a kezdetektől fogva megragadta a figyelmemet a zenekar eredeti hangzása, és mindez azt eredményezte, hogy egyre többet és többet akartam abból, amit csinálnak. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy hozzájárulhattam ehhez a készülő mesterműhöz, ehhez az opuszhoz! Ez az az album, amire a világnak szüksége van!”

RYUJIN – Ryujin
(01/12 – Napalm Records)

01. Hajimari
02. Gekokujo
03. Dragon, Fly Free
04. Raijin and Fujin (feat. Matthew K. Heafy)
05. The Rainbow Song (feat. Matthew K. Heafy)
06. Kunnecup (feat. Mukai Wataru)
07. Scream of the Dragon
08. Gekirin
09. Saigo No Hoshi (feat. Matthew K. Heafy)
10. Ryujin
11. Guren No Yumiya (feat. Matthew K. Heafy)
12. Saigo No Hoshi (feat. Matthew K. Heafy)

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw