Skip to content

RISE AND FALL: Desert rain. Episode 3.

Dudás Tamás sajószentpéteri gitáros-énekes-dalszerzőt a Screen nevű, totál szürreálisan csodás magyar zenekarban ismertem meg. Azzal nem jött össze neki az áttörés, meg mással sem, de akár ott, akár a Damn Naturalben, a Riverbendben vagy a Rise and Fall-ban zenél is, mindenütt átjön a rá jellemző feeling, lazaság, az, hogy olyan természetességgel tudja hozni az egyszerű, mégis döbbenetesen fogós témákat, mintha ő lenne az első, aki ezeket kitalálta. Lehet mondani, hogy a Beatles, a Rolling Stones, a Guns N’ Roses hatott rá, meg ezek nyilván előbb is voltak, de Dudás akkor is úgy muzsikál, ahogy csak ő tud. Nagyon kevés hozzá hasonlóan önazonos, hiteles embert ismerek.

Az új R&F EP-n három dal van, ezeket történetesen egy Mogyorósi Adrienn nevű fiatal hölgy énekelte fel, és milyen jól tette. Audrey simán tud keményen, rockosan is dalolni, és az is működik, de amikor néha a lágyabb, finomabb oldala is előjön, hát csak még jobb. De Tom társai, Gaben basszer-gitárszólós-hangmérnök és Feri dobos is feelingesen muzsikálnak. Mindhárom dal csoda természetes és hangulatos. A Change laza riffje olyasmi, hogy lehetne Stones vagy Kinks is, a This is the Day kicsit kevésbé tempós, de van „sűreje”, meg frankó, blues-os szólója is. A Love is the Answer meg keményebb riffre épül, míg enyhén hippisebb refrénje elmenne Guns-nak is, és itt is remek a szóló.

Szóval, ez továbbra is „csak rock & roll”, de annyi ízzel, olyan valóságosan, túlgondolás-mentesen, szerethetően, ahogy csak Dudás és mindenkori társai tudják.

FB-oldal: https://www.facebook.com/rockbandmiskolc

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw