RAMMSTEIN – Videóklippel az április végi új album második dala: Zick Zack

Zeit címmel és egy videóklippel mutatta új albumának első előzetes dalát a Rammstein, most pedig itt a második dal és videóklip, a Zick Zack.

A Zeit címet viselő lemez április 29-én jelenik meg. A legutóbbi Rammstein album 2019 májusában jött ki.

Annak már egy jó éve híre ment, hogy a pandémia miatti kényszerszünet alatt a Rammstein elkészített egy új nagylemezt, a nyolcadik stúdióalbumot, erről annak idején Christian Lorenz billentyűs számolt be a motor.de portálnak.

Mivel nem tudtunk koncertezni, ez csak növelte a kreativitásunkat. Több időnk volt arra, hogy új dolgokat találjunk ki, semmi sem vonta el a figyelmünket. Így aztán rögzítettünk is egy eredetileg nem tervezett új lemezt.

A témáinkat általában a hétköznapi tapasztalatok és a világesemények inspirálják, és hát mindig történik valami. A témánk alapvetően az emberek ütődöttsége, és ez a koronavírusos időkben sem különbözik nagyon a normális időktől. A legtöbb dolog, amellyel az ember foglalkozik, végeredményben a saját fejében zajlik.

A lemez eredetileg hamarabb is megjelenhetett volna, azonban papírhiány miatt kénytelenek voltak elcsúsztatni a kiadását. A többször is elhalasztott Európa-turné május közepén veszi majd kezdetét két prágai koncerttel. Magyar állomása nem lesz a nyári arénaturnénak.

RAMMSTEIN – Zick Zack (a 2022-es Zeit album előzeteseként)
RAMMSTEIN – Zeit (a 2022-es Zeit album előzeteseként)RAMMSTEIN – Zeit
(04/29 – Universal)

01. Armee Der Tristen
02. Zeit
03. Schwarz
04. Giftig
05. Zick Zack
06. Ok
07. Meine Tränen
08. Angst
09. Dicke Titten
10. Lügen
11. AdieuKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.