Skip to content

RADIEN – Az emberiség lángokban és hamuban végzi

Második nagylemezének kiadására készül a helsinki sludge metal alakulat, a Radien. A május 19-én, a Svart Records gondozásában napvilágra kerülő Unissa palaneet keverési munkálataiért Sanford Parker (Yob, Eyehategod), míg a maszterizálásáért James Plotkin (Sunn O))), Isis, Merzbow) felelt. A korongról második kislemezként a Seinämän takana jelenik majd meg, hivatalosan holnapután, pénteken, de a kiadó Youtube-csatornáján már a mai napon meghallgathatóvá vált. A kompozíciót a Full of Hell nevezetű amerikai grindcore együttes frontemberének a vendégszereplése teszi különlegessé. A lemezen – rajta kívül – az énekes Mike Paparo (Inter Arman) és a multizenész Lili Refrain felbukkanására is lehet számítani.

A zenekar tagjainak elmondása szerint az Unissa palaneet egy olyan ember történetét meséli el, akinek sikerül a káosz közepette egy nyugodt pontot találni önmagában, és látomásokat, álmokat kezd látni az emberiség végső napjairól.

„A főszereplő álmai tisztánlátássá válnak, ő pedig a jövő próféciáiként értelmezi őket – mondta a korong mondanivalójáról Felipe Hauri gitáros. – Rájön, hogy a látomásai révén képes lenne megváltoztatni a történelem menetét, de végül úgy dönt, hogy jobb, ha hagyja, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogyan történniük kell, így végül nem avatkozik bele semmibe. Aztán az álmok és a látomások összekeverednek egymással, és valósággá válnak. A természet visszavág az emberiségnek, és végül az emberi időknek lángokban és hamuban lesz végük.”

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw