POWER – Világi Zoolika saját szavaival az Új Éden lemez dalai

Új Éden címmel a múlt hónapban jött ki a mosonmagyaróvári Power zenekar második albuma.

A Világi Zoli dobos/énekes (Fáraó, Obstruction, ex-DemonLord) vezette heavy metal csapat még 2013-ban adta ki a Tükrök című debütáló albumát, az Új Élet lemez dalait is ő mutatja be.


www.facebook.com/PoWeR.zenekar.movar


POWER:
Schnitzer “Sixx” Péter basszusgitáros
Világi “Zoolika” Zoltán dobos/énekes
Németh “Killer” Sándor gitáros

ÚJ ÉDEN

“A címadó tétel. Mondhatnám, az egyik legfontosabb dal, remekül összegzi a lemez mondanivalóját. Sanyival ketten raktuk össze, és Péter tanácsára ezen változtattunk a legtöbbet. A refrénje is más volt, meg volt benne egy kiállás, amit kidobtunk, így megmarad a sodró lendület az elejétől a végigéig. Szeretjük. A munkacíme az volt, hogy ‘judasos’, a főriff miatt… (nevet) Killer Sanyi iszonyatos melódiákkal beoltott szólóját külön is kiemelném. Abban, hogy végül ez a nagylemez megszületett, ennek a dalnak óriási szerepe volt.”POWER – Új Éden (szöveges videó a 2021-es Új Éden albumhoz)


KISKIRÁLYOK


“Az egyik kedvencem. Az alapötlet tőlem származik. Olyan ez a dal, mintha fognál pár zenét és összegyúrnád egy nagy masszává. A főriff sabbathos, a verzében enyhe Ossian-íz, a refrén meg Opitz Barbis… Mégis annyira egységes lett, hogy az maga a csoda! Imádom a lüktetését, és dobolás közben igazán gyilkos énektémák vannak benne. Élőben nem lesz egyszerű feladat… A szöveg azokról az emberekről szól, akik túl sokat képzelnek magukról. Beszólunk a folyton ígérgető koncertszervezőknek, és azoknak, akik vakon és süketen irányítják a zeneipart.”


SZÁLLJ

“Akinek ismerősek a Metalium, a Helloween, a Demonlord zenekarok, azoknak ez az opusz a kedvence lehet. Egy jó kis speed-power tétel, ami egyenes folytatása az első lemezünk Sorsfélhomály nótájának. Dallamok minden mennyiségben, egy-egy zenei csemegével, jó hosszú szólóval. Minden ami a Heavy Metal nagykönyvében meg van írva… (nevet) A nóta vége némileg eltér a többi résztől. Szántam volna oda még énektémát, de a stúdióban a többiek leszavazták… így maradt a hejjegetős csordavokál, ami igazán majd élőben fog ütni – a közönség közreműködésével.”
SÖTÉTGYÖNYÖR

“A főriff itt Schnitzer Petitől jött. Málházós, bólogatós darab a jobbik fajtából. Ozzys dalnak hívjuk, a többiek nagy kedvence. A szöveg sem hétköznapi; a hálószoba legsötétebb titkai vannak benne… Az, hogy történetesen a latexfétisről szól ez a dal, lehetne akár véletlen is, de nem az… (nevet) Tuti, hogy erről még nem született metal dal. Szöveg és zene, egy kerek egész.”
HALHATATLAN

“A vámpíros téma! Van benne fokhagyma, szentelt víz, kereszt, karó, sátáni kacaj… (nevet) A verze kicsit olyan, mintha a Clawfinger megpróbálna heavyt játszani. Egyike volt azoknak a számoknak, amelyeket már évek óta játszunk. A dobosok biztosan imádni fogják, egy kicsit megbolondítottuk a ritmust.”
BÍBORCSÖND

“Ez Németh Sanyi dala. Egy kicsit visszavettünk a tempóból. Ez is eléggé ozzys téma, de egy-egy sornál akár a Pantera is beugorhat. A szövege nagyon sötét, olyan világis, mint amilyenek az első lemezünkön is voltak. Erre az albumra, sokat egyszerűsítettem a szövegeken, de ez még a régebbi elszállós szövegvilág, büszke vagyok rá.”
ROCK’N’ROLLER


“Peti nálunk mindig is rock’n’rollosabb volt, ez a tétel is ezt mintázza. Egy laza dal, amelyhez egy vicces szöveget kreáltam egy rózsaszín rollerről. Szerintem kicsit kilóg a lemezről, viszont sok ember szerint ez az egyik legjobb dalunk! (nevet) A szólóját külön kiemelném, Sanyi remek munkát végzett.”
MÉLYBEN

“Ballada egy szál gitárral. Mély, sötét, régi és igaz. Az elmúlt egy évben, azaz a jelenlegi helyzetben még inkább átértékelődött a dal mondanivalója: ‘Önzetlenül segíts másokon!’ Ez volt az előfutára a lemeznek, még az ex-Helloween, Masterplan gitáros, Roland Grapow is mixelt belőle egy verziót, de végül a No Silence stúdiós Simon István lett a befutó. Ott is vettük fel az egész lemezt.”

POWER – Mélyben (a 2021-es Új Éden albumhoz)


LÉTEZÜNK

“Akár egy Demonlord albumon is elférhetett volna ez a dal, a 2000-es évek elején.. Ott is minden lemezre hoztam egy hasonló témát. Megosztó mű, valaki utálja, valaki imádja. Végül is felkerült a lemezre, és szerintem egy tökéletes keretet ad. Széles terpesz, headbang, metal. Pokoli magas refrén, hatalmas dallamok, a végén egy lezáró akusztikus zenei résszel. Csemege.”


+1
UTOLSÓFELVONÁS


“A ráadásnóta. Még 2015-ben rögzítettük a Supersize-os Varga Zolival, itt még Gregus Dávid dobolt. Szerettük volna rátenni a lemezre, mert az egyik legismertebb dalunk, egy alapmű. Változatlan formában került fel az Új Édenre. Kedveljük. Metal van, mese nincs.”


POWER- Új Éden (2021)

https://www.youtube.com/watch?v=1KSo2YK3dPPC7M2BDFDSB1
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.