Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

POWER – Világi Zoolika saját szavaival az Új Éden lemez dalai

Új Éden címmel a múlt hónapban jött ki a mosonmagyaróvári Power zenekar második albuma.

A Világi Zoli dobos/énekes (Fáraó, Obstruction, ex-DemonLord) vezette heavy metal csapat még 2013-ban adta ki a Tükrök című debütáló albumát, az Új Élet lemez dalait is ő mutatja be.


www.facebook.com/PoWeR.zenekar.movar


POWER:
Schnitzer “Sixx” Péter basszusgitáros
Világi “Zoolika” Zoltán dobos/énekes
Németh “Killer” Sándor gitáros

ÚJ ÉDEN

“A címadó tétel. Mondhatnám, az egyik legfontosabb dal, remekül összegzi a lemez mondanivalóját. Sanyival ketten raktuk össze, és Péter tanácsára ezen változtattunk a legtöbbet. A refrénje is más volt, meg volt benne egy kiállás, amit kidobtunk, így megmarad a sodró lendület az elejétől a végigéig. Szeretjük. A munkacíme az volt, hogy ‘judasos’, a főriff miatt… (nevet) Killer Sanyi iszonyatos melódiákkal beoltott szólóját külön is kiemelném. Abban, hogy végül ez a nagylemez megszületett, ennek a dalnak óriási szerepe volt.”POWER – Új Éden (szöveges videó a 2021-es Új Éden albumhoz)


KISKIRÁLYOK


“Az egyik kedvencem. Az alapötlet tőlem származik. Olyan ez a dal, mintha fognál pár zenét és összegyúrnád egy nagy masszává. A főriff sabbathos, a verzében enyhe Ossian-íz, a refrén meg Opitz Barbis… Mégis annyira egységes lett, hogy az maga a csoda! Imádom a lüktetését, és dobolás közben igazán gyilkos énektémák vannak benne. Élőben nem lesz egyszerű feladat… A szöveg azokról az emberekről szól, akik túl sokat képzelnek magukról. Beszólunk a folyton ígérgető koncertszervezőknek, és azoknak, akik vakon és süketen irányítják a zeneipart.”


SZÁLLJ

“Akinek ismerősek a Metalium, a Helloween, a Demonlord zenekarok, azoknak ez az opusz a kedvence lehet. Egy jó kis speed-power tétel, ami egyenes folytatása az első lemezünk Sorsfélhomály nótájának. Dallamok minden mennyiségben, egy-egy zenei csemegével, jó hosszú szólóval. Minden ami a Heavy Metal nagykönyvében meg van írva… (nevet) A nóta vége némileg eltér a többi résztől. Szántam volna oda még énektémát, de a stúdióban a többiek leszavazták… így maradt a hejjegetős csordavokál, ami igazán majd élőben fog ütni – a közönség közreműködésével.”
SÖTÉTGYÖNYÖR

“A főriff itt Schnitzer Petitől jött. Málházós, bólogatós darab a jobbik fajtából. Ozzys dalnak hívjuk, a többiek nagy kedvence. A szöveg sem hétköznapi; a hálószoba legsötétebb titkai vannak benne… Az, hogy történetesen a latexfétisről szól ez a dal, lehetne akár véletlen is, de nem az… (nevet) Tuti, hogy erről még nem született metal dal. Szöveg és zene, egy kerek egész.”
HALHATATLAN

“A vámpíros téma! Van benne fokhagyma, szentelt víz, kereszt, karó, sátáni kacaj… (nevet) A verze kicsit olyan, mintha a Clawfinger megpróbálna heavyt játszani. Egyike volt azoknak a számoknak, amelyeket már évek óta játszunk. A dobosok biztosan imádni fogják, egy kicsit megbolondítottuk a ritmust.”
BÍBORCSÖND

“Ez Németh Sanyi dala. Egy kicsit visszavettünk a tempóból. Ez is eléggé ozzys téma, de egy-egy sornál akár a Pantera is beugorhat. A szövege nagyon sötét, olyan világis, mint amilyenek az első lemezünkön is voltak. Erre az albumra, sokat egyszerűsítettem a szövegeken, de ez még a régebbi elszállós szövegvilág, büszke vagyok rá.”
ROCK’N’ROLLER


“Peti nálunk mindig is rock’n’rollosabb volt, ez a tétel is ezt mintázza. Egy laza dal, amelyhez egy vicces szöveget kreáltam egy rózsaszín rollerről. Szerintem kicsit kilóg a lemezről, viszont sok ember szerint ez az egyik legjobb dalunk! (nevet) A szólóját külön kiemelném, Sanyi remek munkát végzett.”
MÉLYBEN

“Ballada egy szál gitárral. Mély, sötét, régi és igaz. Az elmúlt egy évben, azaz a jelenlegi helyzetben még inkább átértékelődött a dal mondanivalója: ‘Önzetlenül segíts másokon!’ Ez volt az előfutára a lemeznek, még az ex-Helloween, Masterplan gitáros, Roland Grapow is mixelt belőle egy verziót, de végül a No Silence stúdiós Simon István lett a befutó. Ott is vettük fel az egész lemezt.”

POWER – Mélyben (a 2021-es Új Éden albumhoz)


LÉTEZÜNK

“Akár egy Demonlord albumon is elférhetett volna ez a dal, a 2000-es évek elején.. Ott is minden lemezre hoztam egy hasonló témát. Megosztó mű, valaki utálja, valaki imádja. Végül is felkerült a lemezre, és szerintem egy tökéletes keretet ad. Széles terpesz, headbang, metal. Pokoli magas refrén, hatalmas dallamok, a végén egy lezáró akusztikus zenei résszel. Csemege.”


+1
UTOLSÓFELVONÁS


“A ráadásnóta. Még 2015-ben rögzítettük a Supersize-os Varga Zolival, itt még Gregus Dávid dobolt. Szerettük volna rátenni a lemezre, mert az egyik legismertebb dalunk, egy alapmű. Változatlan formában került fel az Új Édenre. Kedveljük. Metal van, mese nincs.”


POWER- Új Éden (2021)

https://www.youtube.com/watch?v=1KSo2YK3dPPC7M2BDFDSB1
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.