Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

PERSO – Szabadságkényszer EP (kritika)

PERSO
Szabadságkényszer EP
(Perso)

Perso a Cadaveres De Tortugas és a Mangod, Inc. basszer-énekeseként lett ismert egy jobb korban. Hogy hosszú idő után újra zenét adott ki (ahol mindent ő csinál!), az a járvány okozta bezártságnak köszönhető. Ez sokakkal megesett, de nem sokan vannak, akik ilyen tartalmas anyagot írtak. A zene még csak hagyján (bár az is változatos és jó), hanem a szövegek! Perso csodálatra méltóan tisztán és érthetően fogalmazta meg gondolatait a világ, az emberiség kapcsán, úgy, hogy két sorban is ott van a probléma veleje, de utána arra is tud mondani valamit, hogy mit kéne csinálni.

Múlt évben volt már három dala (érdemes rákeresni a Youtube-on), amik hasonlóan lelkesítő, ill. vigasztaló hatással voltak rám, ám a 21 perces új EP öt dala egységesebb, és bejár egy olyan ívet, amin jó lenne, ha minél több hallgató tudna végigmenni.

A Minden (ott van benned) groove-os rock/metal, kissé Depeche Mode-os énekkel. Az Ösztön sodróbb, a refrénbe tett szintiről a HIM jut eszembe. Az Ami számít az EP csúcsa, súlyosabb, lomha riffje szinte dark/gothic, a refrénje végtelenül szomorú, mégis felemelő és gyönyörű. A Rázd le magadról ismét vibrálósabb-groove-os, s A kép végre összeáll sem mentes a groove-tól, de leginkább a benne rejlő vigasz miatt fog meg.

U.N. 9


www.facebook.com/persoczki


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.