Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

PANTERA – Amikor Dimebagék farmernadrágokat adtak a bőgatyás Incubus zenekarnak…

Még 1999-ben történt, hogy a Black Sabbath amerikai turnéra indult, vendégcsapatnak pedig a Panterát választotta, a koncerteket pedig a nu metalból alternatív rockba váltó Incubus nyitotta. volt az előzenekar. Utóbbi csapat nyilván kilógott a sorból…

Az Incubus frontembere, Brandon Boyd ezt a turnét idézte fel a Talk Toomey Podcastben, pontosabban arról sztorizott, hogy a Pantera néhai gitárosának, Dimebag Darrellnek nem igazán jött be a csapatuk bőgatyás öltözködési stílusa, így aztán szerzett nekik hagyományos fazonú Wrangler farmernadrágokat.

Volt egy pillanat… azon a turnén (Black Sabbath/Pantera), amikor a Panterás srácok gúnyolni kezdtek minket a bő gatyáink miatt. Tudod, a 90-es években jártunk, ők meg nem igazán hordtak ilyesmit… És ez egy ponton már olyan vicces lett, hogy Dimebag és néhány másik srác bejött az öltözőnkbe egy nagy tálcával, rajta vadonatúj Wrangler farmerek voltak és persze Jack Daniels, feles poharakkal.

Már nem is emlékszem, hogy Dime volt-e… De azt hiszem, Dime volt az, aki azt mondta: ‘Rosszul áll rajtatok a farmer. Inkább vegyétek fel ezeket, és igyátok meg velünk a feleseket!’ (nevet) Hát kik vagyunk mi, hogy nemet mondjunk a Panterás srácoknak?! Emlékszem, ahogy szorongattam a Wrangler farmereket… És azt hiszem, még mindig meg is van valahol az enyém. Persze amikor megittam a felest, majdnem elhánytam magam… sosem voltam nagy ivó. De ők igen, és rendesek voltak nagyon. Még ha nem is szerették a zenekarunkat, támogattak minket.


Brandon Boyd amúgy egy Echoes And Cocoons című szólólemez kiadására készül.


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.