ORBIT CULTURE – Új EP a svéd melodikus death csapattól: Shaman

Shaman címmel egy öt dalos új EP-vel jelentkezett a melodikus death metalt nyomató svéd Orbit Culture, máris végighallgathatod a Niklas Karlsson énekes-gitáros vezette csapat friss anyagát.

Az Orbit Culture remekül sikerült harmadik albuma Niji címmel tavaly augusztusban jelent meg, a januárban kiadott deluxe verzióra pedig két bónuszdal is felkerült, a Mute The Silent pedig klipet is kapott.

Niklas Karlsson: “Nem fogok hazudni, ez az EP a legnehezebb, legproblémásabb dalgyűjtemény, amin valaha dolgoztam. Nem annyira a dolgok zenei oldalát tekintve – maguk a dalok elég gyorsan megszülettek. Azonban néhány technikai nehézség adódott a számítógépekkel, a merevlemezekkel, tagok távozásával, a gitárok meghibásodásával és az első turnézással – ami egyébként egy fantasztikus élmény volt. Mindez eléggé megakasztotta a folyamatot. Viszont talán ez az első alkalom a zenei kalandozásunk során, hogy igazán büszke vagyok valamire, amit a fiúkkal elkészítettünk.”

www.facebook.com/OrbitCultureORBIT CULTURE – Shaman EP (2021)
01. Mast of the World
02. Flight of the Fireflies
03. Carvings
04. Strangler
05. A Sailor’s Tale

https://www.youtube.com/watch?v=4uTP3iJL9VQs3HODTtMf4A


ORBIT CULTURE – Carvings (a 2021-es Shaman EP-hez)

Niklas Karlsson: “A Flight of the Fireflies a hamarosan megjelenő Shaman EP-nkről az Orbit Culture dalokhoz szükséges összes hozzávalót tartalmazza, de minden tekintetben egy megerősített izomzattal. Ott vannak benne a riffek, a hörgések, de a nagy refrén és a csavar sem hiányzik. Ami a dal szövegét és üzenetét illeti, én – különösen a járvány idején – úgy tapasztaltam, hogy a szeszfogyasztásom megnőtt, és ez a fizikai és mentális egészségemre egyáltalán nem volt előnyös. Amikor tavaly hazaértem egy éjszakai bulizásból, csak úgy kiöntöttem magamból mindent… magamról és az alkohollal való kapcsolatomról…

…Még mindig élvezem az ivást, időről időre, de manapság igyekszem nagyon visszafogottan csinálni. Ez egy nagyon alattomos drog, ami hosszú távon többet árt, mint amennyi örömöt okoz, és van egy olyan szakadék ebben a világban, amit soha nem szeretnék megtapasztalni.

Itt jön a képbe a Flight of the Fireflies. Megpróbálod kergetni a fényeket a sötétben, de végül ezek a kis fények eltűnnek, ha túl sokáig kergeted őket.

Az EP címe és az artwork úgy született meg, hogy leültem és kipróbáltam különféle címeket, nagyjából ahogy a Nija cím is megszületett. Felmerült a Shaman szó, és csak úgy ömlöttek az ötletek. Kitaláltuk ezt a fiktív történetet, amelyben egy sámán ‘összegyűjti’ vagy ‘leláncolja’ az embereket azzal, hogy meghívja őket, hogy próbálják ki a drogjait a dzsungel mélyén. Ezt a történetet az EP Carvings című harmadik száma dolgozza fel a legmélyebben. A történet metaforaként szolgál arra, hogy az elmédben ragadsz, miután olyan anyagokat fogyasztottál, amelyek kitárják az elmédet. Ugyanaz a cucc elveszi és bezárja az elmét.ORBIT CULTURE – Flight Of The Fireflies (a 2021-es Shaman EP-hez)

ORBIT CULTURE – Shaman EP
(09/24 – Seek & Strike)

01. Mast of the World
02. Flight of the Fireflies
03. Carvings
04. Strangler
05. A Sailor’s Tale

ORBIT CULTURE – Mute The Silence (a Nija album 2021-es deluxe verziójához)
ORBIT CULTURE – Wargblod (a Nija album 2021-es deluxe verziójáról)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.