Skip to content

NITA STRAUSS – Az In Flames énekesével készített dalt

Pár héttel ezelőtt látott napvilágot a hír, miszerint Nita Strauss visszatér Alice Cooper zenekarába. A Los Angeles-i születésű gitároshölgy emellett az új nagylemezén is dolgozik, amely július 7-én fog megjelenni, a Sumerian Records gondozásában. A The Call of the Void című hanghordozón számos különleges vendég felbukkanására lehet számítani.

„Néhány zenei alkotás méltóságteljesen és könnyen jön a világra. Ez az album nem tartozik ezek közé! – vallotta be Nita Strauss. – A The Call of the Void rugdalózva és sikoltozva született meg, bizonyára szeretettel, de vérrel, verejtékkel és rengeteg könnyel is. Nem is lehetnék büszkébb a végeredményre. Ennek az albumnak az elkészítése rengeteget segített abban, hogy zenészként és dalszerzőként is tanulni és fejlődni tudjak, és izgatottan várom, hogy végre a nyilvánosság elé tárhassam. Azt akartam, hogy a Controlled Chaos folytatása izgalmas, újszerű és friss legyen, hogy új helyekre repítse a hallgatókat, és hogy művészként én magam is új helyre kerüljek. Ezen az albumon elképesztő együttműködéseket találhatunk, hihetetlen zenészekkel, valamint az instrumentális gitárzenével, amely első alkalommal inspirált a játékra.”

Az album címével kapcsolatban a gitároshölgy a következőket árulta el:

„Voltatok már valaha egy magas épület tetején, és volt már olyan futó gondolatotok, hogy ’most azonnal le tudnék ugrani’? Ezt az érzést szokták ’The Call of the Void’-nak, más néven ’magas hely jelenségnek’ nevezni. Ez nem egy öngyilkosságra való hajlam, éppen ellenkezőleg: egy tudatalatti döntés, hogy éljük az életünket, hogy lépjünk vissza a párkányról és vegyük át az irányítást. Ahogy April Smith kutató találóan fogalmazott: ’Az ugráskényszer megerősíti az élni akarást.’.”

Nita Strauss tegnap megosztotta a legfrissebb kislemezét, The Golden Trail címmel, amelyben az In Flames frontembere, Anders Fridén is közreműködik.

„Amikor elkezdtem gitározni tanulni, az In Flames volt az én Beatlesem, az első kedvenc zenekarom – vallotta be a gitároshölgy. – Anders ikonikus énekstílusa beleégett az agyamba! Egy ilyen dalt írni, és rávenni őt, hogy énekeljen benne, nekem, mint egy olyan gyereknek, aki In Flames poszterekkel a falán nőtt fel, egy tökéletes valóra vált álom.”

„Rendkívül szórakoztató volt Nitával együtt dolgozni a The Golden Trail dalon – tette hozzá Anders Fridén. – Ő egy elképesztő gitáros! Hallom, ahogy a metal történelme átjárja az ujjait!”

A The Call of the Void lemezen a következő szerzemények fognak felsorakozni – az alábbi vendégzenészekkel:

Summer Storm
The Wolf You Feed (Alissa White-Gluz – Arch Enemy)
Digital Bullets (Chris Motionless – Motionless In White)
Through The Noise (Lzzy Hale – Halestorm)
Consume The Fire
Dead Inside (David Draiman – Disturbed)
Victorious (Dorothy)
Scorched
Momentum
The Golden Trail (Anders Fridén – In Flames)
Winner Takes All (Alice Cooper)
Monster (Lilith Czar)
Kingsugi
Surfacing (Marty Friedman)

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw