NIGHTWISH – “Szinte tök biztos voltam abban, hogy ezzel vége a zenekarnak”

Május 28-án és május 29-én livestream koncerteket ad majd a Nightwish, az An Evening With Nightwish In a Virtual World eseményeken a zenekar a virtuális világban felépített The Islanders Arms kocsmában vezet majd elő egy-egy másfél órás előadást, eltérő programmal.

Tuomas Holopainen a brit Hammernek ezt mondta a livestream bulik kapcsán:

Lesznek dalok a legutóbbi albumunkról, ezek világpremiernek számítanak, hiszen még sosem szólaltak meg élőben a turnéink elmaradása miatt. De ezek mellett persze az összes lemezünkről lesznek dalok, ‘best of’ vagy ‘greatest hits’ jelleggel, nevezd ahogy akarod. Annak sosem voltam híve, hogy egy adott albumot az elejétől a végéig eljátsszunk; egy ilyen előadásban számomra nincs meg a kellő drámaiság. És természetesen, mivel Marko elhagyta a zenekart, van néhány olyan dalunk is, amit elő akartunk adni, így viszont nem tudjuk. The Islander, While Your Lips Are Still Red és az Endlessness az új albumról. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez…

www.facebook.com/nightwishFurcsa lesz Marko nélkül játszani?


Marko 20 éven át velünk volt, szóval nagyon furcsa lesz. És amikor bejelentette a dolgot – ez tavaly decemberben volt, amikor küldött nekünk egy kör-emailt -, őszintén szólva, néhány napig teljesen össze voltam törve. Szinte tök biztos voltam abban, hogy ezzel vége a zenekarnak. Emlékszem, felhívtam a gitárosunkat, Empput és megkérdeztem: ‘Szerinted be kéne fejeznünk? Ez már túl sok… mindig történik velünk valami’. Ő meg azt mondta: ‘Igen, csináljuk ezt, nincs jövőnk’.

De aztán pár nap elteltével volt egy rövid megbeszélés az egész zenekarral és a menedzsmenttel, és az lett a végső konklúzió, hogy a zenénk továbbra is adott, megvannak a dalaink és ez a leglényegesebb része ennek az egésznek. Dalokat akarok írni, a zenekar ezeket elő akarja adni… Még annyi mindent nyújthatunk a világnak, hogy adnunk kell egy esélyt magunknak. A másik szempont pedig az volt, hogy 24 év telt el a Nightwish első lemeze óta, és ez egy elég óriási utazás volt. Nem így kellene befejezni.Infók: www.nightwish.com


Azt csupán pár órával a livestream esemény előtt jelenti majd be a zenekar, hogy Marko Hietalát basszusgitáros/énekest ki is fogja pótolni.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.