Skip to content

NEW FRIEND REQUEST – Új klip született: Nem érlek el

Már a harmadik albumára gyúr a modern metal vonalas New Friend Request, a 2020 nyarán megjelent Lélekgyilkosság lemez utódjának friss előzetese a klippel kísért Nem érlek el című dal. A harmadik lemez Kockázat nélkül címmel érkezik majd.

Az NFR frontembere, énekese, Kerecsen László a metal.hu-nak:

Ezt a klipet már akkor magam elé álmodtam, amikor a dalszöveg megszületett, éppen ezért látványos lehet a párhuzam a mondanivaló és a képi világ között. Bár reményekkel telve, de sajnos mégis törésekkel indult ez az év is számomra, elveszítettem egy jó barátot, a vírus következményei hatással voltak a családomra és újra kellett terveznem sok mindent a magánéletemben is. Ezek az érzések szülték ezt a dalt, de egyáltalán nem bánom, hiszen mindig is volt egyfajta keserédes hangulata a szövegeimnek, így ezúttal is önazonos tudtam maradni…

www.facebook.com/newfriendrequest

…Aki ismeri a zenekart, nem fog meglepődni a klip kapcsán a ránk egyébként sokszor jellemző filmes utalásokon. Ez ugyan soha nem tudatos lépés, mindössze filmrajongásom és a szakmámból adódó hozadék, ami ezúttal Stephen King Halálsoron című ismert drámáját veszi alapul. Ezt az alaptörténetet egy plusz cselekményszállal egészítettem ki; kedves barátunk, Koltai Virginia a bibliai 7 főbűnt testesíti meg rövid montázsok erejéig. A történet fő vonalában pedig szintén fantasztikus zenekarközeli emberek segédkeztek, kezdve Debreczeni Márktól, az Evermind énekesétől Rudolf Mátén, a többszörös hazai és nemzetközi sikereket is elért natural testépítőn át (akinek egyébként a tesója, Gergő is feltűnik a klipben) a talán sokak számára legnagyobb meglepetésig: Sipos Peti szintén a zenekar barátjaként elsők között mondott igent a karakterszerepre.”
NEW FRIEND REQUEST – Nem érlek el (a Kockázat nélkül lemez előzeteseként)

NEW FRIEND REQUEST – Nem felejtek (a Kockázat nélkül lemez előzeteseként)
A harmadik nagylemeze mellé New Horizon címmel egy angol nyelvű EP-t is készít az NFR, amely egy új taggal is bővült Kovács Zoltán (ex-Insane, Guitar.clinic) gitáros személyében. A New Horizon című dal a csapat egy sokkal rockosabb oldalát is megmutatja, amelyből nem hiányoznak a megszokott nagyívű dallamos refrének és a metalos zúzások sem.NEW FRIEND REQUEST – New Horizon (2021)Az új NFR lemez címe Kockázat nélkül lesz, a csapat pedig a Nem felejtek-hez hasonló dalokat, valamint sok más hatást is ígér. Az új nóták klipekkel együtt érkeznek majd az év folyamán. A következő klipes nóta május 1-jén jön ki, és azzal a lemez egy másik oldalát szeretnék majd megmutatni. A harmadik album felvezető dalait úgy fogják kiválasztani, hogy azok a lemez legsarkalatosabb pontjaiból érkezzenek, jelezve, hogy egy semmi esetre sem könnyen kiszámítható anyagra számítsunk.


Azt szokták mondani, hogy a harmadik lemez ‘nagy vízválasztó’ a zenekarok életében, és ha ez így van, akkor már az első publikált dallal kihajóztunk a nyílt óceán közepére! (nevet) Komolyra fordítva a szót, az eddigi két lemezünk tagadhatatlanul nagyon fontos és mérvadó volt mindannyiunk életében, de abszolút az első 5 év útkeresgélésének és a zenekar összecsiszolódásának a mérföldköveiként tekintünk rájuk.

A harmadik anyagra úgy gondolom sikerül már minden frusztrációnkat és gyermekbetegségünket levetkőzni, valamint kialakítani azt a saját utat és nézőpontot, amit mindig is szerettünk volna képviselni, másoktól függetlenül. Ennél a korongnál úgy érzem, hogy kőkeményen arcba is fog jönni, persze nem szándékom olyan nagy gondolatokkal dobálózni, miszerint a hármas lemezünk fogja megreformálni a magyar modern metal színteret, de az biztos, hogy a stílus határait rendesen feszegetni fogja. Talán a legbátrabb ilyen anyag lesz ezen a vonalon 2021-ben.instagram.com/NFR_BAND


nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw