Skip to content

NEW FRIEND REQUEST – Lélekgyilkosság (lemezkritika)

NEW FRIEND REQUEST
Lélekgyilkosság
(NFR)

Rendesen meglepett, hogy még két év sem telt el a budapesti csapat legutóbi nagylemeze óta, és máris megérkezett a folytatás! A meglepettség oka nem más, mint az, hogy a srácok egy percet sem ültek a babérjaikon, folyamatosan azt láttam, hogy dolgoznak valamin. Fogalmam sem volt, mikor volt idejük dalokat írni.

Minden udvariasságot félretéve meg kell állapítanom, hogy ennek a bandának határozottan jót tesz az idő és a turnézás.
Adalokon is határozottan érezni, hogy színpadon, próbateremben értek össze.

Adebütáló Nem kel fel a nap egy nagyon jó kis lemez volt, még ha nem is hallgattam rongyosra, de élőben mindig megnéztem a csapatot, amikor csak tudtam. Láttam, ahogy egyre többen vannak a bulikon, egyre kiforrottabb a produkció. Mindegy volt, hogy a nagy példaképek előtt, mint a Bullet For My Valentine, a Shinedown, vagy az AWS, a Leander Kills léptek fel nagy tömeg előtt, vagy saját bulin egy kisebb klubban. Érdekes, hogy ezek a példaképek tetten érhetőek a Lélekgyilkosság dalaiban, sőt, talán néhol még a Bring Me The Horizon poposabb, számomra értékelhetőbb oldala is felsejlik. Elég változatos, de mégis homogénnek mondható elegy jön ki ebből, és ez az egész korongra jellemző.

Van a dalok között tipikusan azonnal ható sláger, mint a Hiányzik, az Egy darabban, vagy a Várni fáj, de még az AWS torkával, Siklósi Örssel elkövetett Életem éled is idetartozik.
Baromi jó, hogy a billentyűs részek néha adnak egy kis Depeche Mode-feelinget, de sokszor meg inkább egyfajta futurisztikus, már-már cyberpunk érzetet kölcsönöznek a daloknak.

Amegszólalás maximálisan kerek, a Bárányok hallgatnak intro után berobbanó címadónál már csak azért tudja az ember, hogy hazai produkcióról van szó, mert magyarul dalolja Laci a szövegeket. Meg is kell jegyezzem, hogy nemcsak a hangzás és a dalszerzés, hanem a szövegek terén is határozottan érezhető az előrelépés. Szintén megsüvegelendő teljesítmény!

Nem tudom, hova fog kifutni az NFR-sztori, de ha ezt az elánt tartják, és ilyen fejlődési ív lesz majd a következő daloknál is, akkor ebből a sztoriból még bármi lehet. Szurkolok nekik, mert minden ismerős momentum ellenére látom az egyediséget és a potenciált a csapatban. Szerintem innen most csak felfelé vezet az út, még ebben a nehéz helyzetben is.

Szénégető Richárd 9
NEW FRIEND REQUEST – Lélekgyilkosság (a 2020-as album)


www.facebook.com/newfriendrequestnka
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw