Skip to content

DYING WISH – Friss animációs videó: Pokolból a mennybe

Animációs klipet készített a Dying Wish a legutóbbi albumuk Pokolból a mennybe dalához

A Karácsonykor debütált Pokolból a mennybe videónkkal már az Üvöltő sötét lemezünk összes dala felkerül a Youtube-ra, így az év végével már ezen a felületen is végig hallgatható a legutóbbi albumunk. A 2020-as év, mint minden zenekar számára, nekünk sem alakult a tervek szerint. Rengeteg klub és fesztivál koncertünk maradt el, ráadásul egy komplett erdélyi turné is törlésre került.


www.facebook.com/dyingwishhungary

Ács Sándor gitáros a dalról: „A Tükörország lemez után elég nehéz volt nekiállni újra a dalírásnak, ezért, hogy egymástól inspirációt kapjunk, Csabival kettesben jártunk le a terembe témákon agyalni. A kezdő riff már korábban megvolt. A többi thrashes téma pedig a próbateremben született egy üveg pezsgő segítségével. A szintitémákat itt is Igor hozta, a ezek adtak egy nagyon különleges atmoszférát a dalnak.”


Dömötör Balázs énekes a szövegről: „Ma istenem nevével a számon szúrok nyakon egy ártatlant; holnap megáldok egy csecsemőt és utána a hátsó szobámban, ugyanazzal a kézzel simogatok egy fiatalt; harmadnap a kiválasztottságom süvöltöm, de eltaposok egy másik embercsoportot. Miközben mindhárom nap azt hirdetem; én vagyok, aki a lelki üdvödért harcolok. A Rózsa neve film változatában volt egy mondat: ‘…a vallási révületet csak egy hajszál választja el a tébolytól‘. Sokszor egyszerűen azt érzem, hogy mára ez a hajszál is eltűnt. Elképesztően aktuális téma, mert valójában maga a hit és a bizalom üresedik ki ezáltal, az a két dolog, amelyek a létezésünk fundamentumai.”


A videóról Balázs: „Már régóta foglalkoztatott egy olyan animáció elkészítése, amit véleményem szerint Terry Gilliam vitt mesteri szintre, ami a fotók groteszk animálásával formál történetet. Vizuális típus vagyok, és már a szövegek írása közben is beugranak képek, hangulatok. Amikor a dalt készítettük és a dalszöveg kezdett formálódni, már egyértelműen tudtam, hogy erre a számra egy ilyen klipet szeretnék. Bár először volt más irány, de végül az első versszakra készített animáció meggyőzte a többieket.

A klip kisebb megszakításokkal idén április és november között készült, melynek egyik legnehezebb része az egyes képek ‘megálmodása’ volt, majd a kapcsolódó rajzok, festmények megtalálása. Egy ponton túl a többiek beszálltak az ötletelésbe, és kaptam egy rakat mindenféle korból származó festményt. Nem vagyok profi animátor, így nem tudom, mi a pontos menete az animálásnak. A klip készítése közben jöttem bele az egészbe.

A szükséges programokat alapvetően jól kezelem, így ez segítség volt, de, hogy miként lesz egy festményen látható alakcsoportból, mondjuk táncoló hölgyek forgataga, vagy épp a klip elején látható páros tánca, hogyan lesz gördülékeny, azt ki kellett kísérletezni, így egy-egy pár másodperces rész volt, hogy 1-2 napot vett igénybe – legalábbis nekem… – nem beszélve arról, amikor egy új ötlet jött és az egészet újra kellett kezdeni. Viszont az egész, a komolysága mellett, elképesztően jó móka, és a végén rájöttem, miért nem vagyok animátor, sokszor meg kellett küzdenem a saját türelmetlenségemmel is… (nevet)

Az egyik legjobb ugyanakkor, hogy a fantáziának szinte semmi nem szab határt, ha akarom egy másik fejet teszek a képre, vagy épp egy teljes figurát vihetek át egy tökéletesen más világba. Nem feltétlen volt cél, hogy a képek kövessék a klipet, de végül lett olyan rész, ami ‘rímel’; a szövegre, és lett olyan, ami inkább áthallásos. Izgatottan vagyunk, hogy a majdani nézők miként reagálnak a látottakra.”
DYING WISH – Pokolból a mennybe (a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)

A nyáron sikerült leforgatni az Üvöltő sötét album címadójára egy minőségi klipet, Kerecsen László rendezésében, a Syndrome stábjával és nagy örömünkre mi is szerepelhettünk a Kalapács zenekar 20. születésnapját megünneplő nagyszabású projektben, a Kikalapált dalokban, az Idegen világ átiratunkkal.


DYING WISH – Üvöltő sötét (a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)DYING WISH – Idegen világ (Kalapács feldolgozás – Kikalapált dalok album 2020)Azért próbáljuk a fellépés és próba nélküli időkben elfoglalni magunkat, így nem meglepő, hogy jövőre már rengeteg tervünk van. 2021 jubileumi év, hiszen 25 éves lesz a zenekar, amit szeretnénk méltóképpen megünnepelni, régi tagokkal, rég elfeledett dalokkal, meglepetésekkel. Bónuszként 20 éves lesz az egyik legsikeresebb kiadványunk a Never-ending Road, ami szintén okot ad az ünneplésre. Már folynak az egyeztetések a kiadóval, nagyon izgatottan várjuk, hogy elmondhassuk nektek is a terveinket.

A régi emlékek mellett persze nem feledkezünk meg az újdonságokról sem, már neki álltunk az új dalok írásának, szeretnénk a jubileum mellett egy új kiadvánnyal is jelentkezni jövő év végén. Nem fogunk unatkozni, ha minden is úgy akarja, egy tartalmas évnek nézünk elébe. Ezen tervek egy részéről és még sok érdekes dologról beszélgettünk az ősz végén Szénégető Ricsi barátunkkal és mindezt megnézheted/hallgathatod január 7.-én a Ric$Cast aznapi adásában. Kövess bennünket a Facebook oldalunkon, ahol folyamatosan friss infókkal fogunk bombázunk. Kellemes Ünnepeket és zenékben/koncertekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!DYING WISH – Üvöltő sötét CD-rendelés:
bit.ly/dyingwish_uvoltosotet


DYING WISH – Üvöltő sötét online streaming:
songwhip.com/album/dying-wish/uvolt-sotet

DYING WISH – Wishtrumetal (a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)DYING WISH – Árnyékvilág (szöveges videó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)


;

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw