Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

NEW FRIEND REQUEST – “Ajtóstul a házba”, szaggatós új dal és hozzá a klip: Nem felejtek

Már a harmadik albumára gyúr a modern metal vonalas New Friend Request, a 2020 nyarán megjelent Lélekgyilkosság lemez utódjának első előzetese a klippel kísért Nem felejtek dal.

Az NFR frontembere, énekese, Kerecsen László:

A Nem felejtek abszolút egy ‘ajtóstól a házba’ kategóriájú dal, de nem is terveztük, hogy szolidan fogunk kopogtatni vele, mert már elsőre is érzékeltetni akartuk mindenkivel, hogy valami erős és újító érkezik a zenekar háza tájáról. Ebben a dalban szó szerint kiadtuk magunkból a karantén időszakban felgyülemlett feszültséget és a 2020-ban sokunk által megélt dolgokat. És mindezt szerettem volna képileg is méltó módon megtámogatni…
…A klipben segítségemre volt a megszokott stábom mellett Zelei Péter képzőművész, akinek munkái iránt igen nagy rajongással vagyok, így számomra ez a forgatás duplán is élményeket adott. Péterrel rendkívül gördülékenyen ment a kommunikáció, és hatalmas plusz előnyt jelentett a hasonló gondolkodásmód kettőnk között, így szerintem az ő nevében is nyugodt szívvel mondhatom, hogy remekül kiegészítettük egymás munkáját.


A Nem felejtek egy igencsak kompromisszummentes dal, amelyben már-már egészen slayeres magaslatokig mennek el a húzós riffek, de a klipje sem fog családbarát besorolást kapni…


NEW FRIEND REQUEST – Nem felejtek (a Kockázat nélkül lemez előzeteseként)

Az új NFR lemez címe Kockázat nélkül lesz, a csapat pedig a Nem felejtek-hez hasonló dalokat, valamint sok más hatást is ígér. Az új nóták klipekkel együtt érkeznek majd az év folyamán. A következő klipes nóta május 1-jén jön ki, és azzal a lemez egy másik oldalát szeretnék majd megmutatni. A harmadik album felvezető dalait úgy fogják kiválasztani, hogy azok a lemez legsarkalatosabb pontjaiból érkezzenek, jelezve, hogy egy semmi esetre sem könnyen kiszámítható anyagra számítsunk.


Azt szokták mondani, hogy a harmadik lemez ‘nagy vízválasztó’ a zenekarok életében, és ha ez így van, akkor már az első publikált dallal kihajóztunk a nyílt óceán közepére! (nevet) Komolyra fordítva a szót, az eddigi két lemezünk tagadhatatlanul nagyon fontos és mérvadó volt mindannyiunk életében, de abszolút az első 5 év útkeresgélésének és a zenekar összecsiszolódásának a mérföldköveiként tekintünk rájuk.

A harmadik anyagra úgy gondolom sikerül már minden frusztrációnkat és gyermekbetegségünket levetkőzni, valamint kialakítani azt a saját utat és nézőpontot, amit mindig is szerettünk volna képviselni, másoktól függetlenül. Ennél a korongnál úgy érzem, hogy kőkeményen arcba is fog jönni, persze nem szándékom olyan nagy gondolatokkal dobálózni, miszerint a hármas lemezünk fogja megreformálni a magyar modern metal színteret, de az biztos, hogy a stílus határait rendesen feszegetni fogja. Talán a legbátrabb ilyen anyag lesz ezen a vonalon 2021-ben.


A videót a [S]Syndrome Production készítette
www.facebook.com/syndromeproduction
www.instagram.com/syndromeproduction
instagram.com/NFR_BAND


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV