Skip to content

NEW FRIEND REQUEST – „Ajtóstul a házba”, szaggatós új dal és hozzá a klip: Nem felejtek

Már a harmadik albumára gyúr a modern metal vonalas New Friend Request, a 2020 nyarán megjelent Lélekgyilkosság lemez utódjának első előzetese a klippel kísért Nem felejtek dal.

Az NFR frontembere, énekese, Kerecsen László:

A Nem felejtek abszolút egy ‘ajtóstól a házba’ kategóriájú dal, de nem is terveztük, hogy szolidan fogunk kopogtatni vele, mert már elsőre is érzékeltetni akartuk mindenkivel, hogy valami erős és újító érkezik a zenekar háza tájáról. Ebben a dalban szó szerint kiadtuk magunkból a karantén időszakban felgyülemlett feszültséget és a 2020-ban sokunk által megélt dolgokat. És mindezt szerettem volna képileg is méltó módon megtámogatni…
…A klipben segítségemre volt a megszokott stábom mellett Zelei Péter képzőművész, akinek munkái iránt igen nagy rajongással vagyok, így számomra ez a forgatás duplán is élményeket adott. Péterrel rendkívül gördülékenyen ment a kommunikáció, és hatalmas plusz előnyt jelentett a hasonló gondolkodásmód kettőnk között, így szerintem az ő nevében is nyugodt szívvel mondhatom, hogy remekül kiegészítettük egymás munkáját.


A Nem felejtek egy igencsak kompromisszummentes dal, amelyben már-már egészen slayeres magaslatokig mennek el a húzós riffek, de a klipje sem fog családbarát besorolást kapni…


NEW FRIEND REQUEST – Nem felejtek (a Kockázat nélkül lemez előzeteseként)

Az új NFR lemez címe Kockázat nélkül lesz, a csapat pedig a Nem felejtek-hez hasonló dalokat, valamint sok más hatást is ígér. Az új nóták klipekkel együtt érkeznek majd az év folyamán. A következő klipes nóta május 1-jén jön ki, és azzal a lemez egy másik oldalát szeretnék majd megmutatni. A harmadik album felvezető dalait úgy fogják kiválasztani, hogy azok a lemez legsarkalatosabb pontjaiból érkezzenek, jelezve, hogy egy semmi esetre sem könnyen kiszámítható anyagra számítsunk.


Azt szokták mondani, hogy a harmadik lemez ‘nagy vízválasztó’ a zenekarok életében, és ha ez így van, akkor már az első publikált dallal kihajóztunk a nyílt óceán közepére! (nevet) Komolyra fordítva a szót, az eddigi két lemezünk tagadhatatlanul nagyon fontos és mérvadó volt mindannyiunk életében, de abszolút az első 5 év útkeresgélésének és a zenekar összecsiszolódásának a mérföldköveiként tekintünk rájuk.

A harmadik anyagra úgy gondolom sikerül már minden frusztrációnkat és gyermekbetegségünket levetkőzni, valamint kialakítani azt a saját utat és nézőpontot, amit mindig is szerettünk volna képviselni, másoktól függetlenül. Ennél a korongnál úgy érzem, hogy kőkeményen arcba is fog jönni, persze nem szándékom olyan nagy gondolatokkal dobálózni, miszerint a hármas lemezünk fogja megreformálni a magyar modern metal színteret, de az biztos, hogy a stílus határait rendesen feszegetni fogja. Talán a legbátrabb ilyen anyag lesz ezen a vonalon 2021-ben.


A videót a [S]Syndrome Production készítette
www.facebook.com/syndromeproduction
www.instagram.com/syndromeproduction
instagram.com/NFR_BAND


nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw