Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

NEVERLAND – Új szöveges videó a hazai metal csapattól: Halállovas

November végén jelent meg a debütáló album attól a Neverland nevű új bandától, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival: Munkácsi Tamás gitárossal (Invader, End Of Paradise) és Réger Norbert énekessel. A Neverland ritmusszekcióját Kis Róbert bőgős (Monument) és Gáspár Csaba dobos alkotja, a billentyűs pedig Barabás George.

A holnap markában című lemez Halállovas dalához most egy szöveges videó született.

Az anyag keverése a Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi “Töfi” Zoltán irányításával. Rendelés itt.

“Lehet párhuzamot találni a Neverland és az Avenford zenei világában, bár lényeges különbség van az énekhangban. A zene heavy metal, néhol progresszív elemekkel. Aki szereti a pörgősebb Helloween vonalat, vagy a Maident, vagy akár a melankolikusabb, Amorphis típusú, lassan épülő, epikus dalokat, az mind talál kedvére valót.“


www.facebook.com/Neverlandzenekar


NEVERLAND – Halállovas (szöveges videó a 2021-es A holnap markában albumhoz)

NEVERLAND – Álmodjunk még (a 2021-es A holnap markában albumhoz)

Szehoffner Péter gitáros:A Mégis vágyunk rá volt az a dal, amit a Denevér Stúdiónak már leadott kész lemezanyag után csináltunk, és mivel a keverés/master munkák elhúzódtak, így belevágtunk egy bónusz dalba, ami érzésünk szerint a lendülete és a határozottsága miatt kiérdemelte, hogy az album nyitódala legyen. Nem mellékes, hogy írtunk egy hozzá illő intrót is…
Nehéz ma már az igazság és a hazugság közt különbséget tenni. Nem szeretjük hallani az őszinte, kendőzetlen igazságot, ha az nem tetszik. Az emberekből hiányzik az önkritika és kudarcként élik meg a kritikát. És ugye a történelmet a győztesek írják, tehát annak hiszünk aki szimpatikusabb, közelebb áll hozzánk, de nem biztos, hogy az az objektív helyes állítás.

A videó mondanivalója, hogy a közösségi média által is szerzünk hamis önigazolást, s ez jelenik meg a klipben látható tárgyakban, hogy valami módon mindenki, többé vagy kevésbé hajszolja a javakat. A dalszöveg ebben nem mond ítéletet, hisz valamit mindannyian szeretnénk elérni. Sokaknak azonban csak anyagias dolgokban, tárgyakban merül ki a vágya.

A tükörben gyakorta nem is látszik az ember maga (ezért nincs is benne a klipben) csak vélt, vagy valós igazság, illetve igaz/hamis jelzések érkeznek, amiről többen nem is gondolkodnak, hogy a valóságot látják-e és feloldozást kínálnak maguknak döntések és gondolkodás helyett azzal, ha sorsukra hivatkoznak.NEVERLAND – Mégis vágyunk rá (a 2021-es A holnap markában albumhoz)


Szehoffner Péter gitáros:A Mindig itt leszek című dal a szülői támogatás fontosságát hangsúlyozza, még felnőtt korban is. Azt az érzést dolgozza fel a szülő szemszögéből, amikor gyermeke csodálata közben rádöbben, hogy ez a pillanat véges, egyszer felnő és kirepül a családi fészekből.


NEVERLAND – Mindig itt leszek (a 2021-es A holnap markában albumhoz)


Szehoffner Péter gitáros:A Nézz körül című szerzemény a lemez derekán helyezkedik el, egy hosszú, epikus dal, egyben ez a darab választja szét az új szerzeményeket a régi Metalrain daloktól. Az Avenford első lemez címadójának, a Mortal Price-nak a zeneileg továbbgondolt, magyarul megfogalmazott verziója. Mindig volt egy kis hiányérzetem abban a dalban – például a visszatérő refrén a végén, vagy a zongora dominancia -, melyek ebben a formában pótlásra kerültek.NEVERLAND – Nézz körül (a 2021-es A holnap markában albumhoz)

A Neverland zenekart a 2000-es évek elején aktív Metalrain gitárosa és énekese alapította (Szehoffner Péter és Réger Norbert), és az elkészült lemezt is ők ketten alkották. A felvételek után csatlakozott a formációhoz Munkácsi Tamás, aki szintén tagja volt a Metalrain zenekarnak, bár ő Pétert váltotta, így ők közösen abban a formációban nem játszottak. 4 régi Metalrain dal újragondolt verziója és 6 új dal alkotja a lemezt.”

Réger Norbert – ének
Szehoffner Péter – gitár
Munkácsi Tamás – gitár
Kis Róbert – basszusgitár
Gáspár Csaba – dobok
Barabás George – billentyűs


A lemezen közreműködők:
Réger Norbert – ének, vokál
Szehoffner Péter – gitár, basszusgitár, szintetizátor, vokál, dobprogramozás
Munkácsi Tamás – gitárszólók (Megkapod / Mindig itt leszek / Nem kell, hogy értsd / Álmodjunk még)
Barabás George – zongora (Mindig itt leszek)

NEVERLAND – A holnap markában
(11/26 – H-Music)

01. Intro
02. Mégis vágyunk rá
03. A holnap markában
04. Ártatlan szenvedély
05. Álmodjunk még
06. Nézz körül
07. Halállovas
08. Megkapod
09. Mindig itt leszek
10. Forr a vér
11. Nem kell, hogy értsdKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV