Milyen izgalmakat rejteget egy jó cég egy Backend fejlesztő számára?

Egy Backend fejlesztő számára minden nap tartogathaz izgalmas feladatokat. De mindezt egy kiváló, szerethető cégnél megtapasztalva teljesen más érzés, mint egy kevésbé támogató közegben. Ebben a bejegyzésünkben próbálunk neked egy kis betekintést engedni egy Backend fejlesztő hétköznapjaiba, hogy lásd, milyen izgalmak érik egy támogató cég csapatában.

Mit csinál egy Backend fejlesztő?

A DreamJo.bs szerethető cégei valamelyikénél elhelyezkedve bizonyára nem fogsz unatkozni, ugyanakkor biztosított a fejlődésed!

Eléggé összetett feladatkör tartozik ezen pozícióhoz. Ki kell szolgálni a felhasználói felületeket, kezelni kell az üzleti csapat által hozott javítási és fejlesztési igényeket. Továbbá az ügyfelektől érkező bejelentéseket is felül kell vizsgálni.

Alapvetően ketté lehet osztani a feladatokat. Egyrészt ott vannak azok, melyek nem tűrnek halasztást. Ezek teszik igazán változatossá és pörgőssé a hétköznapokat. Ilyenek például az ügyfelek bejelentései, de az is, ha mi magunk találunk valami hibát a kódokban.

A másik típusba pedig az előre tervezett, road map alapján végzett fejlesztések tartoznak. Ide sorolhatók a nagyobb horderejű, hosszabb távú feladatok. És itt lehet a tervezés során kiélni a kreativitásunkat is. Itt záporozhatnak az új, innovatív ötletek.

Így dolgozik egy Backend fejlesztő

A legtöbb helyen az agilis módszertant követik, főleg lean és kanban elemeket alkalmazva. Sok helyen kisebb csoportonként is (saját döntésük alapján) változó lehet, hogy mi alapján dolgoznak. Nem okoz gondot a home office, mert ha szükséges, akkor belső chat felületeket alkalmazva gyors és könnyű a kommunikáció.

Érdekes része lehet még a munkavégzésnek a rotáció. Ez biztosítja azt, hogy mindenki megismerkedjen minden folyamattal, és ezáltal elkerülhető a kiégés is.

Kezdetek, beilleszkedés

Nagyon sokan nem főállású fejlesztőként érkeznek egy céghez, hanem először csak mint gyakornok. Ez azonban egy nagyon jó lehetőség mindkét fél számára, hogy jobban megismerjék egymást.

Már a nevében is benne van, hogy sokat fogsz tudni gyakorolni és tanulni. Mindig lesz egy új feladat, egy új kihívás, amiből tanulhatsz, amiből profitálhatsz a későbbiekben.

Ha egy kiváló, szerethető munkahelyre sikerült bejutnod, akkor pedig a közösségi életed is fel fog pörögni! Segítőkész csapattal dolgozhatsz, csapatépítőkön vehetsz részt, bármikor szervezhettek magatoknak egy jó kis közös programot.

Sokat fejlődhetsz

Ha egy jó céghez, egy kiváló csapathoz csatlakozol, akkor a fejlődésed garantált! Legyen szó akár gyakornoki, akár teljes állásról, rengeteg mindent fogsz tanulni. Ügyféligényekkel, fejlesztések tervezésével, hibák keresésével és megoldásával, csapatmunkával mind-mind találkozni fogsz. 

Akár az adott cégnél, akár ebben a szakmában képzeled el a jövődet, akár nem, nagyon értékes tapasztalatokkal fogsz gazdagodni. Ezt pedig az életed során számos esetben tudod majd kamatoztatni. Érdemes Backend fejlesztőként elhelyezkedni!

___

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.