Skip to content

Milyen gáz- és paprikaspray változatok léteznek?

Megesik, hogy az embernek késő este kell hazamennie olyan útszakaszon, ahol a közbiztonság szintje nem a legmagasabb. Ilyenkor nemcsak azokat foghatja el a félelem érzése, akik sok krimit néztek, hanem lényegében bárkit.

Lehet azonban tenni azért, hogy ne érezzük teljesen kiszolgáltatottnak magunkat a fent vázolt esetben sem. A Combat Zone gáz- és paprikaspray kínálatában számos olyan termék található, ami könnyen kezelhető, és alkalmas az önvédelemre.

A gyakorló gázspray szerepe

Amennyiben valaki nem használt még gázspray-t vagy paprikaspray-t, az okkal aggódhat azon, hogy miként tudja ezt begyakorolni. Szerencsére manapság már lehet kapni gyakorló gázspray-t is, amiben nincs irritatív anyag. Ennek köszönhetően könnyen el lehet sajátítani a használatát.

Sok esetben a rendvédelmi dolgozók is ilyen eszköz segítségével gyakorolják be azt, hogy mit kell tenni éles helyzetben.

Sokoldalú paprikaspray különleges tulajdonsággal

A gyakorlást követően már bátran bevethető például a TW1000 Tactical 360 spray. Ez a kialakítását és funkcionalitását tekintve is igen különleges darab. Minden helyzetben könnyen használható, bármilyen szögben is tartjuk a palackot. Még fejjel lefelé is képes működni, ami nem mondható el minden paprikaspray-ről.

Olyan irritatív anyag van ebben a 45 ml-es flakonban, ami UV-fénnyel kimutathatóvá válik. Így a támadó 48 órán át azonosítható lesz, amennyiben az anyag a bőrfelületére kerül, például az arcára.

Van kifejezetten rendvédelmi célokra szolgáló gázspray is

Létezik igazán nagy, 400 ml-es kiszerelésű gázspray is, melynek az elején van egy komfortos markolat. A kieresztőgombja pedig egy felnyitható fedéllel van védve attól, hogy véletlenül működésbe hozzuk. A spray működtetéséhez a hüvelykujjat kell alácsúsztatni.

Ez a típus egészen komoly, legalább hat méteres hatótávval rendelkezik. Rendkívül precízen kell azonban célozni vele, mivel JET szórófejjel van felvértezve. Amennyiben egy pontot kell eltalálni, akkor ez a paprikaspray kitűnő választás, hiszen így másokra nem jut az irritatív hatóanyagból.

Önvédelmi paprikaspray nagy kiszerelésben

Aki szert tesz egy nagyobb kiszerelésű önvédelmi paprikaspray-re, az maximális biztonságérzetben tudhatja magát. Ennek a hatótávja elérheti a nyolc métert is, így nem kell túlságosan közel engedni a támadót ahhoz, hogy használni lehessen.

A palack fali konzollal is rendelkezik, így fel lehet szerelni sík felületre, akár egy ajtóra is. Paprika a hatóanyaga, az állaga pedig különleges gél formátumú. Van benne UV-fényre reagáló komponens, így két napon keresztül azonosítani lehet a vele lefújt személyt.

Jó választás lehet az a gázspray is, amely magas koncentrátumú paprika-gáz eleggyel operál. Az orr, valamint a száj nyálkahártyáján keresztül akár 25 percre harcképtelenné teszi a támadót. Erős szélben is hatékonyan lehet használni.

Bármelyiket is választod a fenti spray-k közül, garantáltan nagy segítségedre lesznek az önvédelemben.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw