Skip to content

Miért praktikusabb télen végezni a bőrmegújító kezeléseket?

Az arcfiatalító és bőrmegújító kezelések során általában új bőr képződik, mely időszak alatt sérülékenyebbé és érzékenyebbé válik a bőr felszíne. Az időzítés kulcsfontosságú lehet annak érdekében, hogy a beavatkozással optimális eredményeket érjünk el.

A téli hónapok ideális időpontot kínáltak a bőrmegújító kezelések elvégzéséhez, mivel ilyenkor általában csökken a napsütéses órák száma, és kevesebb időt töltünk a szabadban. Az UVA- és UVB-sugárzásnak való kitettség ezáltal csökken.

Káros napsugárzás

A napfény káros hatással lehet a bőrünkre, valamint a bőrsejtek megújulási folyamatát is befolyásolhatja, ezért fontos a megfelelő védelem. Az arcbőr fokozott érzékenysége miatt különösen lényeges, hogy kevés napfény érje a kezelt felületeket.

Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító és bőrmegújító kezeléseit csúcstechnológiás eszközökkel és profi plasztikai sebészek bevonásával végzik, így garantáltan tartósak. A szakorvosok javaslata szintén az, hogy bizonyos kezeléstípusok elvégzésére inkább válasszunk kevésbé napsütéses időszakot.

A bőr feszesítése lézeres eljárással

Bőrünk rugalmassága és feszessége az idő múlásával veszít a ragyogásából. A napkárosodás mély ráncokat, pigmentfoltokat és más bőrhibákat okozhat. A lézerfénnyel történő kezelések során a mélyebb bőrrétegekbe is behatolnak, intenzív frissítő hatást érve el ezzel. A lézeres bőrmegújítással kezelt bőr nem védett a nap káros sugaraitól, ezért érdemes inkább a kevésbé napfényesi időszakra időzíteni a kezelést.

A rövidebb napok és a kevesebb szabadtéri tevékenység télen megkönnyíti a bőr gyógyulását anélkül, hogy a nap káros hatásai veszélyeztetnék. A hideg időjárás hatására a bőr hidratáltsága csökkenhet, így a bőrmegújító kezelések hasznosak, mert tartalmaznak hidratáló és tápláló hatóanyagokat, amelyek visszaállítják a bőr ragyogását. 

De praktikus okai is vannak annak, hogy elsősorban a téli hónapokban végeztessük el a kezeléseket. Az intenzív testmozgás vagy a sport okozta fizikai aktivitás és a bőrre gyakorolt hatása könnyen tönkreteheti az arcfiatalító kezelések hatásait. Ezen hatások kevésbé történnek meg a téli időszakban.

A lézeres beavatkozásokról

A lézeres szépészeti beavatkozások előnye, hogy szinte a kezelés után azonnal folytathatjuk megszokott életünket. Az extrém rövid felépülési idővel járó lézeres bőrmegújítás kiváló alternatívája a műtéti beavatkozásoknak. 

A lézeres bőrmegújítás azonnali összehúzódást és bőrfeszesítést eredményez, ami a kollagéntermelést is ösztönzi. Miután a kollagén a nedvességet a bőrsejtekbe zárja, ezáltal arcbőrünk simább és fiatalosabb lesz. Az idősebb hölgyek számára szintén megoldást nyújt ez a típusú kezelés, miután a mélyebb ráncok, a petyhüdt bőr és a napfény okozta bőrhibák egyaránt eltüntethetőek a lézeres eljárások segítségével.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw