MICHAEL ROMEO – Videóval az első dal a Symphony X gitárosának új lemezéről: Divide & Conquer

War Of The Worlds, Pt. 2 címmel március 25-én jelenik meg a Symphony X gitárosának új szólólemeze, a 2018-as Michael Romeo album, a War Of The Worlds, Pt. 1 folytatása. Első előzetesként a videóval kísért Divide & Conquer dallal lehet ismerkedni.

Akárcsak a 2018-as albumon, az újon is John DeServio (Black Label Society) a basszer, a dobos pedig John Macaluso (ex-Malmsteen, Ark, TNT stb.), az énekes viszont nem Rick Castellano, hanem a horvát Dino Jelusić, aki tavaly óta már a Whitesnake tagja.

Johnt és JD-t már régóta ismerem, kézenfekvő volt, hogy ezúttal is velük dolgozzak, de az ének terén most valami mást akartam kipróbálni. Dinót nagyon ajánlották, és maximálisan rá is érzett a feladatra. Igazán izgalmas elemeket hozott a zenébe.

Az első részhez képest most mélyebbre utaztunk, úgy érzem. H.G. Wells mellett modernkori sci-fi-hangulat is van benne, meg egy csomó szupernehéz filmzenés téma, és nyilván sok gitár. Tedd majd fel és felejtsd el, hogy hol is vagy. Menjünk el valahova máshova. A való világ úgyis megvár…

A lemezcím most amúgy még profetikusabbnak tűnik. Elég csak körülnézni, hogy mi történik a világban… Az albumnak tehát van egy erős sci-fi eleme, de azért néhány dalnál azt érzem, hogy ‘ezt talán az idegenek ki is hagyhatják, amíg mi egymással harcolunk…MICHAEL ROMEO – Divide & Conquer (a 2022-es War Of The Worlds, Pt. 2 albumhoz)
MICHAEL ROMEO – War Of The Worlds, Pt. 2
(03/25 – InsideOut)

01. Introduction – Part II
02. Divide & Conquer
03. Destroyer
04. Metamorphosis
05. Mothership
06. Just Before the Dawn
07. Hybrids
08. Hunted
09. Maschinenmensch
10. Parasite
11. Brave New World (Outro)

Bónuszdalok:
12. The Perfect Weapon
13. Alien DeathRay


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.