Skip to content

Miben aludjon a tipegő baba?

A legtöbb baba sokat mocorog éjszaka alvás közben, és lerúgja magáról a takarót, emiatt fázhat, nyugtalan lesz és felébred. Amíg pici a baba, nagyon kényelmes számára a babahálózsák, amit nem tud magáról letornázni az éjszaka folyamán. A már állni és totyogni tudó kicsik számára azonban már kényelmetlen lehet, mert korlátozva érzik magukat a mozgásukban, és könnyen el is eshetnek benne.

Számukra a tipegő hálózsák a megoldás, amiből ki tudják dugni a lábfejüket, és tudnak benne állni és járni is, emellett melegíti őket, mint egy puha takaró. 

Tipegő hálózsák a nagyobb babáknak

A babahálózsákot általában egy-másféléves korig viselik a kicsik, a tipegő hálózsákot viszont a 3-4 éves gyerekek is szívesen használják.

Mikor érdemes tipegő hálózsákot venni a babának? Ha éjszaka sokszor kitakarózik és aggódsz, hogy megfázik. A hagyományos hálózsák megtekeredik a testén és kényelmetlennek érzi, mert nem tud benne mozogni. Ha a gyermeked már feláll, akkor ideje váltani tipegő hálózsákra. A tipegő hálózsák a nagyobb babák számára nyújt ideális megoldást, akik már felállnak a kiságyban és totyognak.

A cipzáras hálózsák stabilan a kicsin marad, bármennyit is mocorog az éjszaka során. Meleget biztosít, puhán körbeöleli, és közben szabadon tud benne mozogni a baba. Egészen óvodáskorig használható, mivel 104-es méretig kapható. A mintaválaszték pedig egyenesen mesés. 

Miért fogja szeretni a babád?

Ezt a hálózsákot, kifejezetten tipegő babák számára tervezték és készítették. Babahálózsák és a tipegő hálózsák közötti különbség csupán annyi, hogy a lábaknak kialakítottak két külön szárat, és a baba talpa szabadon van. A gyerekek tudnak benne mozogni, kúszni-mászni, járni. Sok gyermek jobban szereti, ha a lába nincs betakarva. Ez a típusú hálózsák egyszerre nyújt szabadságérzést és kitakarózásmentes alvást. A kicsi nem tudja magáról lerúgni éjszaka, és nem is érzi magát korlátozva. Sok kisgyermek ébredés után átmászik a szülői ágyba, vagy elkezd játszani. A tipegő hálózsákban ezt könnyedén megtehetik, korlátok nélkül. 

Minden évszakban tökéletes hálótárs

Nyáron sokan nyitott ablak mellett alszanak, de ekkor is könnyen megfázhat a gyermek, ha kitakarózik, ezért a takaró helyett a tipegő hálózsák a jobb választás. A Babaágynemű bolt webáruházban különböző vastagságú tipegő hálózsákból lehet választani. Nyáron, 23-26 fokos szobában a vékonyabb anyagból készült a kényelmes. 17-23 fokos éjszakai hőmérséklet esetén pedig a 2.5 TOG-os vastagságú a legmegfelelőbb. A szoba hőmérsékletéhez válassz mindig hálózsák vastagságot.A hálózsák alá, nyáron elegendő egy rövid ujjú pizsamafelső és egy vékonyabb pizsamanadrág. A pihe-puha kamáslis tipegő hálózsákban lefekvés előtt még tud játszani, fogat mosni. Elalvás után pedig le tudod hajtani a kamáslit a baba lábfejére, így biztosan nem fog fázni.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw