Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

METALLICA – Koronavírust kiszagoló kutyákat is alkalmaztak a tavalyi koncerteken

A Rolling Stone számolt be arról, hogy több más előadó és zenekar mellett a Metallica és a Tool is alkalmazott olyan különlegesen kiképzett kutyákat, amelyek képesek kiszagolni a Covidot. A Metallica egy ohiói székhelyű céget – Bio Detection K9 – bízott meg az őszi Fort Lauderdale-i és atlantai koncertjein, valamint azokon a 40. évfordulós bulikon, amelyeket a múlt hónapban adtak San Franciscóban.

A Bio Detection K9 cégnél a kutyákat kifejezetten a COVID-19-re és annak különböző törzseire képezik ki, azaz az állatok nem reagálnak a szezonális influenzákra és megfázásokra. Nagyobb tömegek átvizsgálására azonban nem használják a kutyákat, azaz a stábtagokat, a kisegítő személyzetet, valamint azokat szaglászták meg az állatok, akik felbukkantak a backstage-ben.

“Nem ellenőrzünk egész stadionokat; nem erre vagyunk hivatottak – fogalmazott Shawn Reed, a Bio Detection K9 kiképzési és üzemeltetési igazgatója az SWVA Todaynek. – Ezek a kutyák nem arra valók, hogy átszaglásszanak egy 60 ezer fős tömeget.”

“Gyorsan le is kopogom valahol, de eddig a kutyák tökéletesen beváltak – mondta John Peets a Metallicát képviselő Q Prime menedzsmenttől. – Egyetlen alkalommal sem hibáztak.”

A Bio Detection K9 több mint egy évtizede foglalkozik kutyák alkalmazásával vírusok, baktériumok és gombák felderítésére, együttműködésben az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával és más kormányzati ügynökségekkel. A cég a COVID-kereső kutyák világszerte történő bevetését szeretné elérni, segítve a közösségi és sportesemények biztonságos megrendezését.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.