METALLICA – Koronavírust kiszagoló kutyákat is alkalmaztak a tavalyi koncerteken

A Rolling Stone számolt be arról, hogy több más előadó és zenekar mellett a Metallica és a Tool is alkalmazott olyan különlegesen kiképzett kutyákat, amelyek képesek kiszagolni a Covidot. A Metallica egy ohiói székhelyű céget – Bio Detection K9 – bízott meg az őszi Fort Lauderdale-i és atlantai koncertjein, valamint azokon a 40. évfordulós bulikon, amelyeket a múlt hónapban adtak San Franciscóban.

A Bio Detection K9 cégnél a kutyákat kifejezetten a COVID-19-re és annak különböző törzseire képezik ki, azaz az állatok nem reagálnak a szezonális influenzákra és megfázásokra. Nagyobb tömegek átvizsgálására azonban nem használják a kutyákat, azaz a stábtagokat, a kisegítő személyzetet, valamint azokat szaglászták meg az állatok, akik felbukkantak a backstage-ben.

“Nem ellenőrzünk egész stadionokat; nem erre vagyunk hivatottak – fogalmazott Shawn Reed, a Bio Detection K9 kiképzési és üzemeltetési igazgatója az SWVA Todaynek. – Ezek a kutyák nem arra valók, hogy átszaglásszanak egy 60 ezer fős tömeget.”

“Gyorsan le is kopogom valahol, de eddig a kutyák tökéletesen beváltak – mondta John Peets a Metallicát képviselő Q Prime menedzsmenttől. – Egyetlen alkalommal sem hibáztak.”

A Bio Detection K9 több mint egy évtizede foglalkozik kutyák alkalmazásával vírusok, baktériumok és gombák felderítésére, együttműködésben az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával és más kormányzati ügynökségekkel. A cég a COVID-kereső kutyák világszerte történő bevetését szeretné elérni, segítve a közösségi és sportesemények biztonságos megrendezését.
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.