JUDAS PRIEST – Négyesben, Andy Sneap nélkül indulnak a jubileumi turnéra

A Judas Priest legfrissebb bejelentése szerint az 50. évfordulós turnéjukat négyes felállásban bonyolítják le, az évek óta Parkinson-kórral küzdő Glenn Tipton gitáros pedig alkalmanként csatlakozik majd hozzájuk.

A csapat tervei szerint márciusban indul majd az amerikai körút, utána pedig Európa következik. A budapesti koncert dátuma július 11., a Budapest Arénában a Glenn Hughes-vezette The Dead Daisies lesz a vendégük.

Glenn Tiptont a Firepower című legutóbbi album turnéján Andy Sneap producer/gitáros helyettesítette, az új turnéra azonban már nem tart velük, a stúdiós munkáira fog koncentrálni. Glenn Tipton a betegsége ellenére is a legendás brit metal banda tagja maradt.

Helló mániákusok! Már nagyon rágjuk a Brit Acélt, alig várjuk, hogy visszatérhessünk a világkörüli turnéval… A Judas Priest 50 éves fennállását fogjuk ünnepelni, mégpedig egy még erősebb formában, egy fáradhatatlan heavy metal négyesként. Glenn pedig visszatér majd, hogy itt-ott csatlakozzon hozzánk a színpadon, ahogy ezt már korábban is tette! Andy, köszönjük mindazt, amit tettél a bandáért, és azt is, hogy a produceri csapatunk tagja voltál az új albumon… Hamarosan újra találkozunk, headbangerek!
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.