METALLICA – James Hetfield felhívta azt a rajongót, akinek babája született a szombati koncerten

A Facebook-oldalunkon mi is beszámoltunk arról, hogy egy baba született a Metallica múlt hétvégi brazíliai koncertje alatt. Az anyuka még egy gratuláló telefonhívást is kapott James Hetfieldtől.

Joice M. Figueiró, aki egy tetoválóművész, a terheségének 39 hetében járva döntött úgy, hogy elmegy a Metallica múlt szombati koncertjére a curitibai Couto Pereira stadionba. A kismama (a párjával együtt) a stadion akadálymentesített részlegében foglalt helyet, és jól is érezte magát az előzenekarok fellépése alatt, de a Metallica koncertje alatt már elkezdődtek a fájások. A magzatvíz az elsősegély-részleg felé vezető úton elfolyt, így már nem maradt idő arra, hogy mentővel kórházba szállítsák.

“Luan Figueiró 2022. május 7-én 23.15-kor jött a világra, megrengetve minden metal szerkezetet” – írta Joice az Instagramon.

Szerint a Metallica a programjának utolsó dalát, az Enter Sandmant nyomta a szülés pillanatában.


Alig pár nappal azután, hogy a baba különös megérkezéséről világszerte beszámolt a mainstream média is, Joice Figueiró megosztott egy rövid videót az Instagram Storyjában. A felvételen ő látható a férjével, Jaime Figueiróval, miközben James Hetfieldtől kapnak egy telefonhívást.

Itt James a Metallicából. Gratulálok, srácok!” – hallható Hetfield a klipben. “Ó, Istenem! Szia! – válaszol Joice – Most sírok.”

Joice elmondta azt is az Instagram-követőinek, hogy a telefonbeszélgetésük hét percig tartott, és hogy az egészet rögzítette. “Elfogytak a szavaim” – tette hozzá.

A The Washington Postnak adott interjújában Joice így számolt be a koncertes szülés élményéről: “Csak úgy kavarogtak bennem az érzések. Mivel ezt nem így terveztük, féltem attól, hogy az orvosi stáb nem lesz erre felkészülve. De ott volt az az érzés is, hogy elmondhattam az embereknek, hogy ez azért történt így, mert a Metallica az egyik kedvenc zenekarunknak.”

Miután sokan megkérdezték tőle, hogy a Metallica tiszteletére nevezi-e el a babát, Joice ezt mondta: “Viccelődtem azzal, hogy James Ulrich lesz a neve… (Hetfield és Lars Ulrich dobos nevének összevonásával) De mivel ez a névkérdés akkora feltűnést keltett, és mivel még nem jegyeztettük be a babánk nevét, azon gondolkodunk, hogy talán adunk neki egy második keresztnevet is, amelyben lenne némi tisztelgés…”

Azt azonban Joice határozottan kizárta, hogy ez a lehetséges második keresztnév “Sandman” lenne.

“Ne feledjük, hogy ezt a nevet egész életében viselni fogja. Egy ‘Homokember’ névvel mindig piszkálnák, csúfolnák. Már így is megvan a maga története…”Az eredeti hírünk:

Baba született a METALLICA brazíliai koncertjén

Május 7-én a brazíliai Curitiba stadionjában, a Couto Pereirában játszott a Metallica, előttük pedig az Ego Kill Talent és a Greta Van Fleet. 45 ezren voltak a bulin, a végére pedig még eggyel többen lettek, ugyanis egy baba is megszületett az Enter Sandman hangjaira.

Az anyuka végignézte az előzenekarokat, de még Hetfieldék koncertjének egy jó részét is élvezni tudta, majd jöttek a fájások…

…Amikor már csak 3 szám volt hátra, Jaime (a férj, az apuka) hívta az elsősegélyt. Útközben azonban már elfolyt a magzatvíz.

Az orvos azt mondta, hogy mentővel visznek majd be a szülészetre, de arra már nem maradt idő, haha…Így aztán ott, a Couto Pereira stadionban született meg a pici a Metallica hangjaira…

Aki csak látott a sorban állni a koncert előtt azzal a 39 hetes nagy pocakkal, viccelődött is, hogy a buli közben fog megszületni a baba. És így is történt (nevet)

Erre a koncertre három éve vettem meg a jegyet. El nem tudtam volna képzelni, hogy ez történik majd, ahogy Jaime sem (nevet)

Az egész napunk bolondokháza volt, de könyvet kéne írnom, hogy beszámolhassak mindenről….Egyébként nagyszerűen vagyok/vagyunk, csak még próbálom felfogni, hogy mi is történt (nevet) Köszönöm mindenkinek a szeretetet, és azt is, hogy aggódtatok értem!”


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.