METALLICA – Félmillió dollár az ukrajnai menekültek megsegítésére

A Metallica jótékonysági szervezete, az All Within My Hands 500 000 dollárt (több mint 173 millió forint) adományozott az ukrán menekültek támogatására.

Az összeget a World Central Kitchen nevű nonprofit civil szervezetnek juttatták el, amely “humanitárius, éghajlati és közösségi válsághelyzetekre válaszul étkeztetést biztosít”. A kezdeményezés – amelyet José Andrés séf alapított – azokat étkezteti, akik az Ukrajnában zajló orosz invázió miatt menekültek el otthonukból.

Az adományról Lars Ulrich dobos:Az a munka, amit José Andrés séf és a World Central Kitchen elkötelezett szakácsai végeznek a humanitárius válságok frontvonalában, egyszerűen hihetetlen.

Inspiráló, amit csinálnak, bennünket pedig büszkeséggel tölt el, hogy támogathatjuk a jelenleg hat európai országban működő stábjaikat, amelyek az otthonaik elhagyására kényszerült ukránok millióit segítik. A WCK ugyanazt képviseli, amit a Metallica az All Within My Hands Alapítvánnyal képvisel: étkezést biztosítani világszerte, valamint méltóságot és reményt.

A következő két hónap alatt elérendő egymillió dolláros cél érdekében a Metallica egy új pólót is árusít, amelyet Andrew Cremeans művész tervezett a csapat számára. A pólóeladásokból befolyt teljes összeg a World Central Kitchen #ChefsForUkraine kampányát fogja támogatni.

James Hetfield és Kirk Hammett emellett elárverezik azokat a gitárokat is, amelyekkel május 24-én a Metallica Nighton, a San Francisco Giants baseballcsapattal közösen megrendezésre kerülő eseményen eljátsszák majd az amerikai himnuszt.

Az All Within My Hands című albumot 2017-ben hozták létre a Metallica tagjai, együtt a menedzsmentjükkel. A kezdeményezés egy nonprofit szervezet, amely a fenntartható közösségek létrehozását tűzte ki célul a munkaerő betanítás, az éhezés elleni küzdelem és más létfontosságú helyi szolgáltatások támogatására. A jótékonysági szervezet azon dolgozik, hogy gazdagítsa mindazon különféle közösségek életét, amelyek a zenekart a karrierjük során támogatták, s közben a rajongók és barátok részvételét is ösztönzik az ügyek támogatására. A projektjeikből származó összes bevételt országos és helyi jótékonysági szervezeteknek adományozzák.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.