Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

MEGADETH – Mustaine szerint Ellefson már sosem fog visszatérni

Augusztus 20-án indul majd az USA-ban a Megadeth, a Lamb Of God, a Trivium és az In Flames közös turnéja, a Metal Tour Of The Year, a promózásból pedig Dave Mustaine is kiveszi a részét, a fizetős Cameo platformon videókat készít a rajongóknak.

Egy friss videóban, amit Alex nevű rajongó születésnapjára készített, már az új basszusgitáros is felbukkan, igaz, rejtőzködve. David Ellefson egyelőre meg nem nevezett utódja már fel is játszotta újra a friss Megadeth lemet basszustémáit. Ezt egy Tina nevű rajongónak felvett videóban árulta el Mustaine.

Dave Mustaine a videóban egy stúdiótúrára viszi Alexet, és ezt mondja: Itt van a titokzatos basszusgitárosunk, aki a szék mögött rejtőzik, ott lent a padlón, így nem láthatod. De hamarosan el fogjuk mondani, hogy ki ő. Mindenki más előtt láthattad őt – még akkor is, ha valójában nem láttad…

A Rock Feed kérdésére, miszerint Ellefson játszhatna-e újra a Megadethben valamikor a későbbiekben, Mustaine ezt mondta:
Van esély arra, hogy Ellefson később visszatérjen? Erre a válasz nem.


Mustaine ezt is mondta a Tinának címzett videóban:Azt is hallottam, hogy elég nagy rajongója vagy a Fatal Illusion dalnak. Ez nagyon király. Van egy dalunk az új albumon, a The Dogs Of Chernobyl, ami az agressziót tekintve nagyon hasonlít a Fatal Illusionre. Szóval, remélem, hogy tetszeni fog majd neked az a szám is, ha kijön az új lemez, amire már nem kell sokáig várni. Már csak egyes részeket kell befejeznem, amikor ma és holnap otthon leszek…


Korábbi hírünk:

A készülő Megadeth albumra ugyan David Ellefson már jóval korábban feljátszotta a basszustémáit, ezeket azonban egy másik basszer újra felnyomja majd, erről Dave Mustaine beszélt a Gimme Radio “The Dave Mustaine Show” műsorának friss epizódjában.

A Megadethből a botrányos videója miatt
eltávolított Ellefson még tavaly májusban rögzítette a basszustémáit Nashville-ben, majd a 96.7 KCAL-FM rádió egyik műsorában a Dirk Verbeuren dobos és közte kialakult kölcsönhatást a klasszikus Rush albumokon hallható Geddy Lee és Neil Peart összjátékhoz hasonlította.Úgy érzem, hogy az új Megadeth lemezen Dirk és én ugyanezeket a pillanatokat éljük át. Ez persze a Megadeth, nyilván nem a Rush, mégis voltak olyan pillanatok, amikor azt mondtam: ‘Ó, Istenem’! Visszajöttek a gyerekkori élmények… ‘Ez itt az én Geddy/Neil pillanatom’...”


Dave Mustaine a Gimme Radio-nak:

Csak szeretném megköszönni a kedves szavakat és a támogatást, miközben készülünk a következő turnéra és folytatjuk az új basszusgitáros keresését. Haladunk előre. A lemez munkálatai hamarosan lezárulnak, pár héten belül érkezik majd valaki, aki az eddigi basszustémákat újra feljátssza. Ez viszonylag gyorsan megy majd, mert az illető, akivel tárgyalunk, egy kiváló basszusgitáros. És remélhetőleg a felvétel után is marad. Vagy még a felvétel előtt találunk valakit, aki a továbbiakban az állandó emberünk lesz.KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.