Skip to content

MAGMA RISE – Megjelent a Neither Land Nor Sea album

Három évvel a To Earth to Ashes to Dust album után új nagylemezzel örvendeztette meg a doom metal itthoni és külföldi rajongóit a színtér hazai zászlóvivője, a Magma Rise. Az idén 15. születésnapját ünneplő zenekar Neither land nor sea című 9 tételes anyaga a stílus tökéletes esszenciájaként jellemezhető – a stúdiómunkálatok az MD Stúdióban zajlottak, Schmiedl Tamás vezetésével.

Holdampf Gábor (ének, basszusgitár) ajánlója:
„Egy zeneileg árnyalt, sokoldalú anyagot sikerült most elkészíteni, amely méltó folytatása az előző lemeznek, zeneileg és a szövegvilágot illetően is mintegy annak az iránynak a továbbfejlődése. A zakatolós témáktól, belassult tradicionális doomon keresztül a hosszabb lélegzetű, alulról építkező epikus dolgokig elég széles palettán mozognak a témák. Ott van benne a nagyon komoly súly és a finom visszafogottság is egyaránt. Hangzásban is sikerült előre lépni.”

Hegyi Kolos (gitár) a lemez megszületéséről:
„Az elkészült első riff az ‘Oblivion of oblivion’ verzetémája volt. 2023 januárjában indult a folyamat. Addig szándékosan nem is foglalkoztam új ötletekkel, de akkor az igazgatási szünet miatt szabin voltam, és az unalom meghozta a gyümölcsét. (nevet) Elkapott a téma hangulata, és akkor pár nap alatt meg is lett három dal alapja. (Oblivion, Dragging, Neighter) A negyedik szám pedig a ‘Dressed up…’, igazából eredetileg nem is Magma lett volna, mert azt a Megyesi Balázzsal (Asphalt Horseman) közös projektünkhöz írtam. De aztán tettem hozzá másik refrént, és így abszolút MR ez is. A lemezre egyébként 4 dal és az introként szereplő ‘In the presence of god’ származik tőlem, 4 további Gábortól érkezett. Ami a lemezfelvételt illeti sok tekintetben kilendültünk a kis komfortzónánkból, mivel gyakorlatilag 3, max. 4 zenekari próbával álltunk neki a felvételeknek. Sanyi a dobokat mérőre dobolta fel, nem használtunk erősìtőket, kizárólag modellezős cuccon lett felvéve minden gitár, továbbá normális stúdióban dolgoztunk, normális körülmények között. Herczeg Lacival elautóztunk Sopronba, ahol egy kis panzióban béreltünk egy szobát, majd két nap alatt fel is toltuk az összes gitárt. Smicivel egyébként egészen döbbenetesen jó volt dolgozni, nagyon érti a dolgát, nagyon megnyugtató személyiség, és nagyon jó zenész / producer is egyben!”

Az album megjelenésének örömére ma este 19 órától közönségtalálkozót tart a zenekar a BARhole Music-ban, ahová mindenkit szeretettel várnak. (1074 Budapest, Dohány u. 7.) – Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/775827230710387

Ezt követően a hónap végén egy németországi mini-turnéra indul a zenekar.
// 04.25. Kassel / Goldgrube
// 04.26. Göppingen / Treffpunkt
// 04.27. Hamburg / Hamburg City Doom Festival – Bambi Galore

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://magmarise.hmusic.hu/

A lemez kiadója a H-Music Hungary, a terjesztésben, külföldi promócióban továbbiakban is a Daredevil Records segédkezik.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw