Skip to content

Lehet egyben trendi, stílusos és biztonságos is a lábtörlőnk

Az otthonod bejárata előtti téren már megmutatkozik egyéniséged, hiszen az áruházakban kapható, változatos díszítésű lábtörlők közül kiválasztott darab rögtön tükrözi a stílusod. 

Az egyszerű, gumi lábtörlő már a múlté, hiszen a modern technológiával készült, nyomott mintás modellek terjedése villámgyors. A praktikumot és az esztétikát ötvöző darabok kiválóan kiegészítik lakásunk bejáratát.

A lábtörlő legfontosabb tulajdonságai

A mömax széles lábtörlő választéka nem hagy kívánnivalót maga után, bárki kedvére válogathat akár a bejárati ajtón kívülre kerülő, vagy a lakáson belül az előszobában, konyhában elhelyezhető futók közül. Napjainkban nehéz döntés elé állítanak bennünket az áruházak, hiszen óriási választékból kell ráböknünk a legmegfelelőbb modellre, ezért érdemes néhány szempontot figyelembe venni a vásárlás előtt.

A lábtörlő a hozzánk érkező vendégek első benyomásának alapját képezi. A bejárati ajtó elé kihelyezett funkcionális eszköz stílusa sokat elárulhat rólunk. A beltéri szőnyegekhez hasonlóan a lábtörlő is több feladatot lát el, és erőteljes igénybevételnek van kitéve. De nézzük pontosan, milyen lehet az igazán tökéletes lábtörlő.

Méret

A méret igazán számít a megfelelő lábtörlő kiválasztásánál. Általában érdemes egy nagyobb, téglalap alakú modellt az ajtó elé tenni, hogy kevesebb szennyeződés juthasson be otthonunkba. Az aprócska lábtörlőt az érkezők figyelmen kívül hagyják, és csak átsétálnak rajta, míg a szélesebb lábtörlőknél késztetést éreznek arra, hogy beletöröljék a cipőjüket.

A legtöbb bejárati ajtó elé keresztbe teszik le a lábtörlőt, de vannak néhányan, akik a függőleges elhelyezésre esküsznek. Szerintük ugyanis így több lépést kell megtenni a szőnyegen, ezért biztosan az összes piszok lekerül a lábbelikről. Számukra a futók választása a legmegfelelőbb.

Tartósság

A lábtörlő függetlenül attól, hogy milyen dizájnnal készült, folyamatos igénybevételnek van kitéve. Kap ez az anyag sarat, vizet és még az időjárás viszontagságai, mint például az UV-sugárzás is kikezdik, ha családi házról van szó. Éppen ezért a tartósság az egyik legfontosabb, amikor a lábtörlők közül választunk. 

Népszerűek a kókuszrostból készült PVC megerősítést kapott modellek, vagy a polipropilén és műanyag keverékből előállított darabok. Valamennyi trendi díszítéssel, szöveggel egészül ki.

Anyagválasztás

A nagy igénybevételnek kitett lábtörlők anyaga elsősorban strapabíró műanyag szokott lenni. A beltéren használt futók és lábtörlők ennél kevésbé erős szövetből készülhetnek. Ezek előnye, hogy szépen mintázottak és akár porszívóval is egyszerűen tisztíthatóak.

Mindig ügyeljünk arra, hogy a lábtörlők alja csúszásgátló bevonattal legyen ellátva. Igen veszélyes lehet a vizes, sáros felületen megcsúszó anyag, mely a hozzánk érkezők számára balesetveszélyes helyzetet okozhat. A fapadló vagy a csempe kifejezetten csúszós lehet vízzel érintkezve, így akár utólag is érdemes a meglévő lábtörlőkre csúszásgátló betétet ragasztani.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw