KORI – Szökött sólyom helyett héjával készült a klip az új dalhoz: Sámántánc

Tavaly egy Tegnapután című klipes dallal mutatta be új zenekarát Kori, az ex-P. Box énekes, Koroknai Árpád (ex-Omen, Szfinx). Nemrég négy új nótát rögzítettek, melyek közül itt is van az első, a Sámántánc – szintén videoklippel együtt.

Kori:
Egy remek hangulatú forgatás eredménye a Sámántánchoz készült klip, amelyet ezúttal is a Hypermedia stábjának köszönhetünk. A videóban a zenekar mellett feltűnnek a Modern Tánc-Játék Stúdió táncosai (külön köszönet Holb Ibolyának a segítségért), Pusztai ‘Gyertya’ Gábor tűzzsonglőr, és egy – Szabó Gergő által betanított – héja is! Eredetileg sólyom lett volna a képanyagban, de sajnálatos módon a sólyom a forgatás előtt ‘megszökött’, ezért egy héja ugrott be a helyére… Mindannyiuknak hálásan köszönjük a közreműködést!…

www.facebook.com/koriarpi…A forgatás helyszíne a zeleméri Árpád-kori templomrom volt, amelynek varázslatos hangulata remekül illeszkedett a dal mondanivalójához. Mivel maga a templom egy kunhalomra épült és szakralitását már a kereszténység térhódítása előtti időkből hozta, ezért nem tartottuk ‘eretnekségnek’ a magyarok ősvallását, a sámánizmust megidéző dal képi rögzítését.

Mivel aggregátorról lehetett csak megoldani az áramellátást a forgatásnál, ezért a vágásnál néhány kockát újra kellett vágni, mert befigyelt az eszköz… Az audió változathoz képest egy versszakkal és néhány zenei betéttel rövidebb így a klip.


KORI – Sámántánc (2021)


KORI:
Koroknai Árpád – ének
Simonyi László – gitár, vokál
Németh Attila – billentyűs hangszerek
Miski Zoltán – basszusgitár
Sávai Bence – dobok

A Tegnapután egy igazi rock nóta, könnyen megjegyezhető dallamokkal, erős billentyűs részekkel, de igyekeztünk kissé eltérni benne a hagyományos verze-refrén felépítéstől, a refrén dalszövege is változik benne. A dal címe kisfiam szóhasználata, ő még egész sajátosan használ kifejezéseket a mára, holnapra, ami ehhez a dalhoz pont illett is! (nevet)

Az új srácokkal teljesen egy hullámhosszon vagyunk zeneileg, így sokkal szabadabban zajlik a munka is, nem kell semmilyen elvárásnak megfelelnünk. Az alapvető attitűd változatlan, az újkori P. Box dalokból megszokott dallamos hard rock jellemzi a készülő dalokat, melyekkel egyre inkább szeretnénk színesíteni a koncertprogramot is, mire elkészül az első nagylemezünk!

KORI feat. KOZMA – Tegnapután (2020)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.