KORI – Ez a dal mindannak az esszenciája, ahol most tartok: Ha nem lesz többé nyár

2020-ban egy Tegnapután című klipes dallal mutatta be új zenekarát Kori, az ex-P. Box énekes, Koroknai Árpád (ex-Omen, Szfinx). Pár hónapja a csapat a klippel kísért Sámántánc dallal jelentkezett, Kori legfrissebb dala pedig a Ha nem lesz többé nyár címet viseli, és szintén készült hozzá egy videoklip is.

Kori:Az eddigi zenei pályámon sok remek dal megírásában vettem részt, akár szövegíróként, akár zeneszerzőként, vagy ‘csak’ az énekdallamok kitalálójaként, és ezekre mind rendkívül büszke vagyok. DE! A Ha nem lesz többé nyár dalunk – úgy gondolom – az eddigi pályám legjobban sikerült produkciója, mindannak az esszenciája, ahol most tartok!”


www.facebook.com/koriarpiKORI feat. KOZMA – Ha nem lesz többé nyár (2022)
Kori:Egy remek hangulatú forgatás eredménye a Sámántánchoz készült klip, amelyet ezúttal is a Hypermedia stábjának köszönhetünk. A videóban a zenekar mellett feltűnnek a Modern Tánc-Játék Stúdió táncosai (külön köszönet Holb Ibolyának a segítségért), Pusztai ‘Gyertya’ Gábor tűzzsonglőr, és egy – Szabó Gergő által betanított – héja is! Eredetileg sólyom lett volna a képanyagban, de sajnálatos módon a sólyom a forgatás előtt ‘megszökött’, ezért egy héja ugrott be a helyére… Mindannyiuknak hálásan köszönjük a közreműködést!

A forgatás helyszíne a zeleméri Árpád-kori templomrom volt, amelynek varázslatos hangulata remekül illeszkedett a dal mondanivalójához. Mivel maga a templom egy kunhalomra épült és szakralitását már a kereszténység térhódítása előtti időkből hozta, ezért nem tartottuk ‘eretnekségnek’ a magyarok ősvallását, a sámánizmust megidéző dal képi rögzítését.

Mivel aggregátorról lehetett csak megoldani az áramellátást a forgatásnál, ezért a vágásnál néhány kockát újra kellett vágni, mert befigyelt az eszköz… Az audió változathoz képest egy versszakkal és néhány zenei betéttel rövidebb így a klip.
KORI – Sámántánc (2021)

KORI:
Koroknai Árpád – ének
Simonyi László – gitár, vokál
Németh Attila – billentyűs hangszerek
Miski Zoltán – basszusgitár
Sávai Bence – dobok
A Tegnapután egy igazi rock nóta, könnyen megjegyezhető dallamokkal, erős billentyűs részekkel, de igyekeztünk kissé eltérni benne a hagyományos verze-refrén felépítéstől, a refrén dalszövege is változik benne. A dal címe kisfiam szóhasználata, ő még egész sajátosan használ kifejezéseket a mára, holnapra, ami ehhez a dalhoz pont illett is! (nevet)

Az új srácokkal teljesen egy hullámhosszon vagyunk zeneileg, így sokkal szabadabban zajlik a munka is, nem kell semmilyen elvárásnak megfelelnünk. Az alapvető attitűd változatlan, az újkori P. Box dalokból megszokott dallamos hard rock jellemzi a készülő dalokat, melyekkel egyre inkább szeretnénk színesíteni a koncertprogramot is, mire elkészül az első nagylemezünk!


KORI feat. KOZMA – Tegnapután (2020)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.